Za kultúrou do Rakúska cez štátne sviatky lacnejšie

2011-08-30 12:30:00 |   |    | 

RAKÚSKO - Dunajský región Auland-Carnuntum sa rozprestiera medzi Slovenskom a Rakúskom, tesne za štátnou hranicou, len malý kúsok od Bratislavy. Turistom ponúka svet Rimanov, do ktorého sa môžu vžiť v areáli Archeologického parku Carnuntum, svet baroka, ktorý ožíva v okolí zámku Schloss Hof. Zaujímavým tipom na rodinný výlet je aj Národný park Dunajských lužných lesov, ktorý je jedným z posledných neporušených lužných lesov v Európe.



Nadšenci histórie zo Slovenska si môžu u rakúskych susedov užiť autentický život starých Rimanov v múzeu pod holým nebom, sledovať dobyvateľov a objaviteľov na výstave v meste Hainburg a obdivovať rímsku kultúru v múzeu Carnuntinum.

Návštevníkov očakáva malebná krajina, kulinárske špeciality a bohatý program aktivít. To všetko na výstave Dolné Rakúsko 2011, ktorá zaručuje jedinečný zážitok až do 15. novembra.

Počas slovenských štátnych sviatkov sú v týchto destináciách - barokový zámok Schloss Hof, Národný park Dunajských lužných lesov s infocentrom Orth an der Donau a Archeologický park Carnuntum 20-percentné zľavy na vstupnom pre slovenských návštevníkov.

Tí sa však musia pri pokladni preukázať dokladom totožnosti. Zľavnené vstupné platí v dňoch 29. augusta, 1. a 15. septembra.

 

Zdroj/autor: tasr, bhpromotion, drom

Foto: schlosshof.at, donauauen.at, carnuntum.co.at

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
1.5/5 (2 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 3. máj. 2024. Meniny má Galina.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa