Najlepšie výlety z Barcelony: Užite si pobyt v Katalánsku na maximum

2021-01-29 12:00:00 |   |    | 

Barcelona je nádherná a je veľmi ťažké opustiť jej čarovné uličky. No bolo by hriechom navštíviť Katalánsko a nepozrieť si aj ďalšie zaujímavosti v okolí. Dnes vám preto ponúkneme niekoľko tipov na zaujímavé tour, ktoré si môžete objednať priamo z tohto mesta.



 

Montserrat

Trvanie: 10 hodín

Cena: od 70 eur vyššie

Vaša prvá cesta by mala viesť na vidiek. Tak ako to býva zvykom, často práve ten odkrýva pravú krásu jednotlivých krajín. Z Barcelony je ideálnym tipom výlet do Monserrata, ktorý ponúkajú aj v súkromných tour pre malé skupinky. Tento historický kláštor postavili v obklopení nádherných kopcov. Benediktínske opátstvo vzniklo už v roku 880. Jeho súčasťou je známy kostol, v ktorom sa nachádza vzácna socha čiernej Panny Márie. Pôvodne sa na tomto mieste nachádzala malá jaskyňa, ktorú využívali ako kaplnku na modlenie. Potom tam postupne vystavali väčší komplex, ktorý je dnes obľúbenou turistickou atrakciou. K Montserratu sa dostanete pomocou lanovky, ktorá počas cesty ponúka nádherné výhľady na celé pohorie. Po preskúmaní tejto pamiatky sa presuňte ďalej do španielskych viníc. Tam už na vás čaká prehliadka s ochutnávkou vína a po nej sa prejdete ešte popri ďalších malebných dedinkách.

 

Troma krajinami - Francúzsko, Andorra, Španielsko

Trvanie: 13 hodín

Cena: od 130 eur vyššie

Pri niektorých dovolenkách dostanete skvelú príležitosť, aby ste si mohli počas jediného výletu pozrieť hneď viacero krajín. Z Barcelony to máte blízko do Francúzska i do Andorry. Jedna z tour vám ponúka alternatívu, že si ich lokality môžete pozrieť aj spolu s časťou Španielska. Je to síce dlhší trinásťhodinový výlet, ale odídete z neho s mnohými intenzívnymi zážitkami. Prvá zastávka vedie do španielskeho mestečka Bagá. Ide o typickú stredovekú oblasť s historickým centrom s kamennými domčekmi a ulicami. Nachádza sa v horách a ponúkne vám úžasný pohľad do tunajšej histórie. Odtiaľ sa vyberiete do francúzskej dedinky Ax-les-Thermes, ktorá vám zase prinesie úplne inú atmosféru so šarmom typickým pre túto krajinu. Po prechádzke a dobrom obede sa už môžete tešiť na Andorru, ktorá je obklopená peknými lesmi a horským prostredím.

 

Vodné športy na Costa Brava

Trvanie: 6 hodín

Cena: 65 eur

Ak máte radi šport, tak sa veľmi ľahko dokážete dostať aj do komunity ľudí s rovnakou záľubou. Je pritom úplne jedno, či to bude u nás na Slovensku alebo kdekoľvek v zahraničí. Barcelončania vám toto spoznávanie uľahčia prostredníctvom jednej z tour. Na nej si totiž užijete Costa Brava v menej rušných častiach, kde sa môžete venovať šnorchlovaniu, kajakovaniu alebo plávaniu. Po odchode z centra mesta vám urobia najprv prehliadku pobrežia a potom vyberú vhodnú lokalitu. Na výlet si nemusíte brať žiadne športové náradie, všetko zabezpečia priamo organizátori. Po dobrom aktívnom oddychu si ešte môžete oddýchnuť na pláži a potom zájdite na pohárik, kde sa môžete stretnúť aj s domácimi surfistami a milovníkmi vodných športov. Tam nadviažete nové kontakty a na ďalší deň sa už na tieto miesta môžete vybrať sami.

 

Besalú a iné stredoveké mestá

Trvanie: 10 hodín

Cena: 95 eur

V blízkosti Barcelony sa nachádza mnoho mestečiek so stredovekou históriou. Tieto krásne oblasti sú pretkané zachovalými uličkami s pôvodnou architektúrou, ktorá je tak typická pre celé Katalánsko. Ideálnou možnosťou na tour je preto výlet po všetkých týchto zaujímavých miestach. Prvá zastávka bude v Besalú, ktorý patrí k hlavným atrakciám tejto prehliadky. V minulosti tam ako prvú postavili pevnosť medzi dvoma riekami, pri ktorej neskôr vybudovali prvé obydlia. Mestečko vždy malo dôležitú obchodnú pozíciu, čo mu pomáhalo výrazne napredovať. Môžete si tam pozrieť jednoduchý stredoveký kostol, pozostatky bývalých kúpeľov, ale aj príjemné námestie s podnikmi. Odtiaľ sa potom presuniete do Castellfollit de la Roca, ktoré pokladajú za jedno z najfotogenickejších miest. Posledná zastávka je v národnom parku Garrotxa, kde sa zase vyberiete na prechádzku do prírody, aby ste si mohli pozrieť typické vulkanické prvky.

 

Po stopách Salvadora Dalího

Trvanie: 11 hodín

Cena: 95 eur

Španielsko je rodiskom mnohých významných umelcov. Stačí si spomenúť na samotnú Barcelonu, ktorú Gaudí premenil na úžasné umelecké dielo. Do týchto končín rád chodieval aj Salvador Dalí. Práve po jeho stopách vás vezme aj tour, ktorá trvá jedenásť hodín. Prvá zastávka je v nádhernej prímorskej dedinke Cadaques, ktorá bola pre tohto majstra veľkou inšpiráciou. Domáci sa živili najmä rybolovom a vždy tam panovala veľmi príjemná atmosféra. Potom sa presuniete do Figueres, kde sa nachádza múzeum mapujúce umelcov život a tvorbu. Následne sa už prejdete po nádherných plážach a užijete si trošku túto príjemnú prímorskú oblasť. Záverečná zastávka vás vezme do Dalího súkromného domu v Port Lligat.

 

Autor: © Zoznam/David

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Getty Images

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa