Rady a tipy pre cestovateľov

Pozor na ruky: V Nemecku vás obscénne gesto za volantom vyjde na tisícky eur

2024-03-09 12:00:00 |

Pre fotografiu z radaru dopravnej polície hrozí vodičovi v Berlíne pokuta štyri tisíc eur a trojmesačné väzenie. Môže tak doplatiť na urážlivé gesto smerom k policajnému radaru. TASR informuje podľa webu heute.at.

Viac článkov

Cestovanie s deťmi: S našimi RADAMI si dovolenku užijú rodičia aj ich ratolesti

Cestovanie s deťmi: S
2023-07-10 10:00:00

Pri voľbe dovolenky s malými deťmi dávajte prednosť primeranej dĺžke cesty za cieľovou destináciou, ubytovaniu v hoteli na dobrej úrovni a dostatočne dlhej príprave na cestu, upozorňuje Úrad verejného zdravotníctva SR. Na spríjemnenie cestovania vezmite so sebou dostatok hračiek, prípadne kníh. viac »

Mešká vám lietadlo či vlak? Na takéto odškodnenie máte nárok

Mešká vám lietadlo či
2023-07-09 10:00:00

Cestujúci v rámci Európskej únie a pri cestách z Európskej únie majú právo na odškodnenie v prípade problémov pri cestovaní verejnými dopravnými prostriedkami, vrátane lietadiel, vlakov, autobusov a lodí. Mnohí ich však z neznalosti alebo v dôsledku tzv. racionálnej apatie neuplatňujú. Je to škoda, pozrite si, na čo všetko máte nárok v prípade meškania dopravy či straty batožiny. viac »

Baľte s rozumom: Päť vecí, ktoré by nemali chýbať vo vašej cestovnej lekárničke

Baľte s rozumom: Päť
2023-07-09 09:30:00

Balíte na dovolenku a pýtate sa na čo nezabudnúť? Než si zo svojho zoznamu odškrtnete plavky, sandále a ručníky, uistite sa, že máte so sebou aj dobre pripravenú lekárničku. V ideálnom prípade ju nebudete vôbec potrebovať, ale ak sa niečo stane, verte, že ju oceníte. Čo by v cestovnej lekárničke určite nemalo chýbať? viac »

RADÍME: Pri cestovaní lietadlom treba skontrolovať platnosť pasu aj veci v batožine

RADÍME: Pri cestovaní lietadlom
2023-07-07 08:00:00

Na vstup do niektorých krajín nestačí mať len platný pas, ale dĺžka platnosti musí byť aj niekoľko mesiacov po prílete do krajiny. V rámci Európskej únie a vo vybraných krajinách môžu dospelí aj deti cestovať na občiansky preukaz, pri ceste mimo EÚ musí byť aj dieťa držiteľom platného cestovného pasu. Upozornila na to špecialistka pre vzťahy s verejnosťou bratislavského letiska Veronika Tóthová. viac »

Zdravé leto 2023: Všetko, čo musíte vedieť o bezpečnom kúpaní

2023-07-05 12:00:00

Za kúpaciu sezónu je na Slovensku vo všeobecnosti považované obdobie od 15. júna do 15. septembra, kedy sa očakáva najväčší počet kúpajúcich sa. Začiatok skutočnej prevádzky kúpalísk je však každoročne ovplyvnený stavom ich pripravenosti, aktuálnym počasím a záujmom verejnosti. viac »

Poistenie auta na dovolenku. Aké poistenie si zvoliť do zahraničia?

Poistenie auta na dovolenku.
2023-06-28 08:00:00

Dovolenková sezóna sa nezadržateľne blíži. Plánujete výlet na pláže v Grécku, roadtrip po Toskánsku, návštevu „slovenského“ mora v Chorvátsku, alebo výlet k Balatonu? Je jedno, kam sa autom do zahraničia vydáte, dôležité je myslieť na poistenie. Práve správne zvolené poistenie vás môže zachrániť v mnohých nepríjemných situáciách na cestách. viac »

Veľké varovanie: V obľúbenej destinácii vyčíňajú zlodeji aj podvodníci s ubytovaním

Veľké varovanie: V obľúbenej
2023-06-19 12:00:00

Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR vydalo dôrazné upozornenie - v Španielsku sú aj v tomto roku rozšírené krádeže peňaženiek či celých kabeliek a pozor si treba dať aj na klamlivé internetové ponuky na ubytovanie. Ako sa takýmto nepríjemnostiam vyhnúť a čo robiť v prípade, že k nim dôjde? viac »

Zverejnili výsledky kvality vody: Slovensko nemá dôvod na radosť, tu sa určite nekúpte!

Ľudia sa kúpu vo
2023-06-13 12:00:00

Hoci väčšina lokalít s vodou na kúpanie v Európe spĺňala v roku 2022 najprísnejšie normy Európskej únie o kvalite vody, Slovensko nemá dôvod na radosť. Označenie "vynikajúce" dostalo 19 z 32 kúpacích lokalít a naša krajina sa ocitla na konci rebríčka. Horšie je na tom už len susedné Poľsko. viac »

Nenechajte si pokaziť dovolenku: Odborník radí, ako sa vyhnúť najčastejším problémom v zahraničí

Letisko M. R. Štefánika
2023-05-01 12:00:00

S čím vám pomôže delegát cestovnej kancelárie a kedy sa už treba obrátiť na veľvyslanectvo? Na ktoré pravidlo netreba zabúdať, či už relaxujete vo veľkomeste, alebo pri mori? A čoho sa treba určite vyvarovať, ak sa nechcete dostať do veľkých ťažkostí? Praktické rady nám poskytol Radoslav Oliver Košík, generálny tajomník Slovenskej asociácie cestovných kancelárií a cestovných agentúr. viac »

Ministerstvo upozorňuje cestujúcich na zvýšenú mieru krádeží v Taliansku

Ministerstvo upozorňuje cestujúcich na
2023-04-10 10:30:00

Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR upozorňuje cestujúcich na zvýšenú mieru krádeží v Taliansku. Najviac krádeží je zaznamenaných vo veľkých mestách, ako Miláno, Rím, Florencia, Benátky a Neapol. Rezort o tom informuje na webe. viac »


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa