To najlepšie zo zimného New Yorku

2013-02-08 16:00:00 |   |    | 

SPOJENÉ ŠTÁTY - Ešte ste si nesplnili svoj americký sen? Práve teraz je ten správny čas! Aj napriek mrazivému počasiu je „Veľké jablko“ centrom diania lákavých podujatí, ktoré vás zahrejú tými najhorúcejšími pocitmi. A ak vám nevadí obliecť si jeden-dva svetre naviac, zažijete vrchol toho, čo vám New York môže v zime ponúknuť.



 

  • Ľadové korčuľovanie

Tisíce domácich a turistov z celého sveta sa každoročne prichádzajú pokĺzať do Central Parku. Je to aktivita ako stvorená na romantické večery s nádherným výhľadom na panorámu mesta. Koniec koncov, čo môže byť lepšie ako zdravá zábava? Najpopulárnejšou je ľadová plocha pri Rockefellerovom centre. Za tento špás si možno trochu priplatíte, ale určite bude stáť za to. Lacnejšou alternatívou je klzisko Wollman Rink alebo jazero v Bryant Parku, kde sa môžete vyblázniť dokonca zadarmo. 

 

  • Čínsky Nový rok

Bez pochýb jedno z najlepších podujatí v New Yorku vôbec! V časti China town sa oslavy Nového roka podľa lunárneho kalendára spájajú so zaujímavými sprievodnými akciami. Ochutnávky pouličných jedál, dračie tance či tradičné defilé. O popularite festivalu svedčí aj fakt, že ho každoročne navštívi okolo pol milióna spokojných nadšencov. Tento rok, v znamení hada, sa najväčšie oslavy uskutočnia 17. februára. 

 

  • Festival horúcej čokolády

New York síce nie je typickým mestom kávičkárov, ale čo sa týka horúcej čokolády, tú berie naozaj vážne. Čo tak vychutnať si ju na februárovom festivale v Chelsea? Miestna  pekáreň tu už 21 rokov poriada tradičné čokoládové slávnosti. Každý deň iná sladká dobrota v šálke znamená 28 horúcich nápojov, ktoré ulahodia všetkým mlsným jazýčkom. Takejto ponuke sa neodoláva.

 

  • Grand Central oslavuje 100 rokov

Ikonická budova new yorskej stanice metra, známa z mnohých slávnych filmov, Grand Central, tento rok oslavuje svoje storočné jubileum. Veľkolepá architektúra, obchody, reštaurácie a nenápadne ukryté bary... Stanica oficiálne oslávila svoje sté narodeniny 4. februára, návštevníci sa však z ovácií môžu tešiť po celý rok. Jedným zo sprievodných podujatí bude aj umelecká výstava pod názvom „On Time“. Predstaví sa na nej napríklad nový dizajn hodín, ktoré neodmysliteľne dopĺňajú interiér stanice. Návštevníci sa môžu pokochať aj exhibíciou romantických momentov z histórie, ktoré sa s týmto výnimočným miestom spájajú.

 

  • Nákupná horúčka zvaná Brooklyn Flea

Brooklyn Flea alebo „zimný blšák“ sa v New Yorku počas chladných mesiacov stáva novou nakupovacou tradíciou. Budova Skylight One Hanson sa cez víkendy zapĺňa stovkami predajcov, umelcov a dizajnérov, ktorí ponúkajú svoje jedinečné kúsky. Nájdete tu všetko od šperkov, cez vintage oblečenie a doplnky, až po starožitnosti. Samozrejme, chýbať nesmie ani chutné jedlo. Zábavné nakupovanie na blšom trhu patrí  k jedným z najoriginálnejších zážitkov v New Yorku.

 

Zdroj/autor: lonelyplanet.com, Andrea Boldišová, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
4.0/5 (2 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa