Zima v Londýne bude opäť čarovná

2011-12-06 13:45:00 |   |    | 

VEĽKÁ BRITÁNIA - Mnoho Slovákov využíva počas vianočných sviatkov príležitosť vyraziť do britskej metropoly. Vianoce a Silvester v Londýne patria k nezabudnuteľným, nádhernú atmosféru tu však zažijete počas celej zimy.



Londýn sa v zimných mesiacoch hrá na rozprávkové mesto, ktoré má pre návštevníkov pripravené mnohé prekvapenia. Všadeprítomné stromčeky a záplava jemných vianočných svetiel dodávajú inak sivému mestu príjemne hrejivú atmosféru.

A hoci tunajšia klíma iba málokedy zafarbí ulice dobiela čerstvým popraškom snehu, zimné radovánky si aj v hlavnom meste britského kráľovstva určite užijete.

Stačí navštíviť Winter Wonderland, zimnú krajinu zázrakov, ktorá bude v Hyde Parku až do januára ponúkať tie najlepšie atrakcie so zimným námetom. Tematický vianočný park vyrastá v Londýne každý november a skvelými atrakciami láka nielen turistov, ale aj mnohé celebrity s deťmi, ktoré sa v meste počas zimy zastavia.

Areál ponúka dobrodružné jazdy na kolotočoch a adrenalínových atrakciách, možnosť korčuľovania na veľkom outdoorovom klzisku či návštevu cirkusu s krkolomnými akrobatickými číslami. Z veľkého ruského kola je nádherný výhľad na vysvietenú britskú metropolu a v okolitých stánkoch si zase môžete pochutiť na (nielen) vianočných dobrotách.

Nezabudnite si prezrieť aj vyzdobené mesto, najväčší zážitok ponúkajú vždy originálne dekorácie na Oxford Street a Regent Street. Na Trafalgarskom námestí zase každoročne stojí bohatý nórsky vianočný stromček, ktorý Britom podarúvajú obyvatelia Osla ako vďaku za pomoc počas druhej svetovej vojny.

Predvianočný program ponúka aj Buckinghamský palác, v ktorom vás kvalifikovaný sprievodca so zaujímavým výkladom v menšej skupine prevedie sprístupnenými časťami paláca. Počas hodinu a pol trvajúcej prehliadky mimo zvyčajného hektického davu môžete napríklad obdivovať kráľovské tróny celkom zblízka.

Veľké nákupné centrá sú skvelou príležitosťou na výber darčekov pre najbližších. Okrem toho môžete až do Vianoc naprieč celým Londýnom natrafiť na najrôznejšie trhy, ktoré okrem hotových výrobkov ponúkajú aj možnosť vlastnoručne si zhotoviť vianočné dekorácie či cukrovinky.

Počas návštevy metropoly na prelome kalendárnych rokov si nenechajte ujsť niektorý z množstva novoročných večierkov. Ulice budú žiť a oslavovať sa bude aj v každom britskom pube. A ak máte cestu do Londýna naplánovanú až na týždne po Novom roku, nezúfajte - mesto každoročne pripravuje aj oslavy príchodu nového roka podľa Pravoslávnej cirkvi, aj podľa čínskeho kalendára.

 

Zdroj/autor: allinlondon.co.uk, Dominika Babulicová, drom

Foto: Hyde Park Winter Wonderland

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
4.5/5 (11 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 23. apríl. 2024. Meniny má Vojtech.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa