Top mestom módneho sveta je Londýn

2011-08-22 15:10:00 |   |    | 

SPOJENÉ ŠTÁTY - Londýn sa vďaka princeznej Catherine, niekdajšej Kate Middletonovej, a zosnulému módnemu návrhárovi Alexandrovi McQueenovi tento rok stal metropolou svetovej módy a z pomyselného trónu zosadil New York. Informovala o tom americká nezisková organizácia Global Language Monitor.



Rebríček 50 miest zostavuje podľa frekvencie pojmov zaznamenaných v oznamovacích prostriedkoch, na internete a v oblasti blogov.

Po Londýne a New Yorku nasleduje Paríž, Miláno, Los Angeles a Hongkong. Prvú desiatku uzatvára Barcelona, ​​Singapur, Tokio a Berlín. Vlani korunu mesta módy prevzal New York po Miláne.

Predtým bol New York svetovou metropolou módy päť rokov po sebe. Tento rok po prvýkrát do prvej desiatky prenikli Berlín a Singapur. Napríklad Praha je tento rok 48. v poradí, zatiaľ čo pred rokom jej patrilo 26. miesto.

Podľa Bekky Payackovej, módnej korešpondentky Global Language Monitor z Manhattanu, na víťazstvo Londýna mala najväčší vplyv váha, akú v médiách mali manželka princa Williama Catherine a módny návrhár Alexander McQueen, ktorý vlani vo februári spáchal samovraždu.

Zoznam bol tento rok rozšírený z 40 na 50 miest, aby bol zachytený rast regionálnych metropol s ich typickým štýlom a prínosom svetovému módnemu priemyslu. Najväčší pohyb v smere nahor v poradí zaznamenali Bali (+11), Rím (+9), Berlín (+8), Mexiko City (+8) a Singapur (+7). Naopak, oproti vlaňajšku si v rebríčku najviac pohoršili Kapské mesto (-23), Praha (-22) a Miami (-19).

 

Zdroj/autor: čtk, Global Language Monitor, drom

Foto: sxc.hu, wikipedia

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
4.0/5 (2 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa