Afrika zavíta do metropoly Viedeň

2011-07-29 12:00:00 |   |    | 

RAKÚSKO - Mnohé podoby Čierneho kontinentu priblíži festival Dni Afriky vo Viedni, ktorý odštartuje na viedenskom ostrove Donauinsel dnes, 29. júla.



Zaujímavé podujatie, ktoré potrvá až do 15. augusta, ponúkne bohatý program - koncerty, tradičné tance, workshopy, prednášky, obchodíky, informačné stánky, typický marocký bazár a tradičnú kuchyňu kontinentu.

Cieľom podujatia je zdielať vitalitu a radosť zo života Čierneho kontinentu. Už v poradí siedmy ročník je venovaný aj témam spolužitia, obojstranných predsudkov či projektom pomoci africkým deťom. Témam sú venované prezentácie, prednášky a diskusie rôznych neziskových organizácií a spolkov.

Srdcom celého podujatia bude bazár s umeleckými remeslami, workshopy bubnovania a tanca či zaujímavý program pre deti.

Festival ponúkne atmosféru skutočných bazárov v Maroku – umelecké remeslo, textílie, pestrofarebné látky, hudobné nástroje ako aj vzácne oleje, mydlá či korenia. Aj rozmanitosť africkej kuchyne a špeciality kontinentu tvoria významnú súčasť africkej slávnosti.

Na festivale zaznie tradičná i moderná africká hudba. K hudobným highlightom budú patriť nezameniteľná americká speváčka Marla Glen, jeden z naúspešnejších reggae interpretov v Európe Gentleman a kapely ako Nkulee Dube & Band, Makossa & Megablast či Cornerstone Roots.

Posledný festivalový deň sa uskutoční na viedenskom ostrove aj ekumenická omša za spevu gospelov. Hlavný stan bude africko-orientálnou zónou relaxu s baldachýnom, hudbou, kokteilami a marockými dobrotami.

Osemnásť dní trvajúci festival vytvorí na ostrove Donauinsel nezabudnuteľnú atmosféru africkej slávnosti v metropole Rakúska. Na Dni Ariky vo Viedni si zájdete v pondelok až piatok od 14.00 do 24.00, v sobotu a nedeľu od 11.00 do 24.00.

Jednodňová vstupenka zakúpená do 18.00 stojí 5 eur, po 17.00 15 eur. Festivalová permanentka v predpredaji vyjde na 65 eur.

 

Zdroj/autor: compress, drom

Foto: Afrika Tage Wien 2011

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
1.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 16. máj. 2024. Meniny má Svetozár.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa