Gustav Mahler a Viedeň

2010-03-12 13:00:00 |   |    | 

RAKÚSKO - Rakúske divadelné múzeum (Österreichisches Theatermuseum) vo Viedni sprístupnilo včera pri príležitosti 150. výročia narodenia rakúskeho hudobného skladateľa Gustava Mahlera výstavu s názvom Gustav Mahler a Viedeň, ktorá je venovaná životu a dielu tohto hudobného génia.



Výstava prezentuje Mahlerove študentské časy vo Viedni, jeho priateľov-hudobníkov ako aj pôsobenie vo funkcii riaditeľa Viedenskej opery až po jeho posledné roky života.

Výstava prináša aj úspechy Mahlera ako kapelníka, divadelného riaditeľa či hosťujúceho dirigenta v zahraničí napríklad v New Yorku, Londýne, Budapešti, Ľubľane, Olomouci, Prahe, Lipsku alebo Hamburgu. Prezentácia vznikla v spolupráci s Medzinárodnou spoločnosťou Gustava Mahlera, Centrom Arnolda Schönberga, Spoločnosťou priateľov hudby, Rakúskou národnou knižnicou a Viedenskými filharmonikmi. Niektoré vystavené objekty boli zapožičané od The Morgan Library & Museum v New Yorku, Médiathéque Musicale Mahler v Paríži alebo Múzea Richarda Wagnera v Bejrúte.

Rakúske divadelné múzeum sa nachádza na námestí Lobkowitzplatz 2 a otvorené je denne okrem pondelka od 10.00 do 18.00. Výstava potrvá až do 3. októbra.

 

 

 

Österreichisches Theatermuseum
Lobkowitzplatz 2
A-1010 Wien
Tel.: +43 1 525 24- 3460
E-mail:
info@theatermuseum.at
 

Zdroj/autor: sita, khm, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 11. máj. 2024. Meniny má Blažena.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa