Najpríťažlivejšie mestské ostrovy sveta

2011-11-16 09:00:00 |   |    | 

VEĽKÁ BRITÁNIA - Ostrov svätého Ľudovíta v Paríži, pražská Kampa a belehradský Ada Ciganlija obsadili prvé tri miesta v rebríčku turisticky najvďačnejších mestských ostrovov sveta, ktorý zostavila internetová cestovná firma VirtualTourist.



Ostrov svätého Ľudovíta to u VirtualTourist vyhral ako "najčistejší príklad francúzskej umiernenosti".

Za jeho možno najväčšiu atrakciu označila nová firma cukráreň Berthillon. Z ostrovčeka je prekrásny výhľad na katedrálu Notre-Dame, stojacu na susednom ostrove Cité.

Kampu mnohí považujú za najromantickejšiu časť Prahy. Táto oblasť mesta je tak ohromujúca, že vyzerá skoro neskutočne, usudzuje VirtualTourist. Rebríček si všíma "Lennonove múry", na ktoré ľudia z celého sveta vzdávajú hold zavraždenému členovi skupiny The Beatles Johnovi Lennonovi.

Za Ada Ciganlija na Sáve v Belehrade sa v rebríčku umiestnili Isola Tiberina na Tibere v centre Ríma a morské ostrovy Christianshavn v Kodani a Fort Denison Pinchgut v Sydney.

Afriku reprezentuje na siedmom mieste Zamalek na Níle v Káhire, za ním sú Margarétin ostrov na Dunaji v Budapešti, Ša-mien na Perlovej rieke v Kantone a Trödelmarktinsel na rieke Pegnitz v Norimbergu.

 

Zdroj/autor: reuters, čtk, drom

Foto: wikipedia

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
5.0/5 (3 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 3. máj. 2024. Meniny má Galina.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa