Najvyššie položený "apartmán"

2008-01-10 10:30:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Od leta 2007 je na Lomnickom štíte (2 634 metrov) vo Vysokých Tatrách otvorený najvyššie položený apartmán v strednej Európe.



 

Apartmán (izba) sa nachádza na druhom poschodí objektu na Lomnickom štíte. V jednej izbe sú dve dvojlôžkové postele. Návštevníkom je okrem kníh k dispozícii aj ďalekohľad na nočné pozorovanie oblohy. Cena ubytovania zahŕňa večerné trojchodové menu, raňajky ako aj cestovné pre štyri osoby z Tatranskej Lomnice na Lomnický štít. Za jednu noc zaplatíte 12 900 Sk. V zime, kedy sú dni kratšie, musia turisti prísť na Lomnický štít najneskôr poslednou lanovkou, ktorá odchádza zo Skalnatého plesa o 14.50 hodine.

Počas letnej sezóny, ktorá na lanovkách Tatranských lanových dráh (TLD) trvala až do 18. novembra, zaznamenali 72 predaných nocí. Hneď prvým návštevníkom bol český manželský pár. Českí turisti boli tiež najpočetnejšiu klientelou. Až za nimi nasledovali Slováci. Apartmán využívajú prevažne páry v strednom veku ako prekvapenie pre svojich partnerov. Objavujú sa však aj rodiny s deťmi. V budove sa nachádza aj štýlová kaviareň Dedo. 

Lomnický štít je druhým najvyšším vrchom Vysokých Tatier, Slovenska aj celých Karpát. Počas stredoveku ho považovali za najvyšší vrchol Zeme a jeho výšku odhadovali až na sedem tisíc metrov n. m. Prvýkrát na Lomnický štít vystúpil Robert Townson so svojím sprievodcom 16. augusta 1793.

Zdroj/autor: tld,prsita,drom

VIDEO Lomnický štít, pohľad z terasy kaviarne Dedo

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 20. apríl. 2024. Meniny má Marcel.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa