Záhada v Škótsku: Most psích samovrážd

2013-02-26 16:00:00 |   |    | 

VEĽKÁ BRITÁNIA - Jedna z nevyriešených záhad, ktorá ľudom do dnešných dní nedá spávať... Most Overtoun bol postavený v roku 1859 v škótskom Miltone a je ďalším veľmi zaujímavým miestom na svete. Je známy hlavne z 50-tych a 60-tych rokov minulého storočia, kedy sa tu začala éra záhadných psích samovrážd.



V danom období skokom z mosta ukončilo život niekoľko psov z okolia. Psi nemajú vo zvyku podliehať životným depresiám a riešiť ich takýmto spôsobom, preto mnohí ľudia tvrdia, že na tomto mieste nie je niečo v poriadku. Psi sa tu dostávajú do akejsi zvláštnej úzkostlivej nálady a z ničoho nič končia na dne priepasti. Svedkovia sa navyše zhodujú v tom, že scenáre psích samovrážd sú identické.

Skáču vraj na tú istú stranu mosta a z tej istej časti mosta. Tí, ktorí skok z mosta náhodou prežili, sa vraj na toto miesto vracajú, aby dokončili to, čo sa im nepodarilo prvýkrát. Legendy hovoria, že most je začarovaný a ovládajú ho zlí duchovia, ktorí nútia zvieratá k týmto nečakaným činom.

Vedci tvrdia, že musí existovať vysvetlenie záhadných javov. Odborníci, ktorí nepripúšťajú paranormálne javy, hovoria, že na všetko existuje logické vysvetlenie.  Podľa ich teórie, za početné psie skoky z mosta je zodpovedná silná populácia norkov v okolí. Tí vraj žijú v početných svorkách práve v miestach pod mostom.

Veterinári sú toho názoru, že silný pach týchto zvierat môže u psov spôsobiť neracionálne uvažovanie a zlákať ich na okraj mosta, odkiaľ jednoducho spadnú. Napriek tomu, že takéto vysvetlenie má svoju logiku, miestni ľudia dodnes veria legendám a samovražednému mostu sa so svojimi psími miláčikmi radšej vyhýbajú.

 

Zdroj/autor: Eli, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
3.1/5 (11 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa