TOP 8 Najkrajšie jesenné miesta

2014-09-29 09:00:00 |   |    | 

Ako keby ich maliar vymaľoval tými najkrajšími farbami zo svojej palety. Presne tak budú na vás pôsobiť tie najkrajšie jesenné miesta, keď príroda vyťahuje tie najsilnejšie zbrane. Jeseň nemusí byť nádherná len v prírodných oblastiach, ale aj v mestách. Keď sa chodníky pokryjú farebným lístím, ktoré nádherne šuští pod nohami, niet v tom momente romantickejšieho prostredia. Nezostáva nám teda nič iné, iba si zaželať, aby sme počas blížiacej sa jesene zažili čo najmenej daždivých dní a užili si ju v tej najlákavejšej podobe.



 

1, Cornwall

 

Jedna z najkrajších oblastí Anglicka. Známa najmä vďaka úžasnému pobrežiu, ktoré ponúka zmes piesočných pláži s úžasnou prírodou. Tá vám vyrazí dych ešte niekoľkokrát. Krásna skrotená divočina, ktorá práve na jeseň dostáva tie najkrajšie farby. Počasie je i v tejto časti roka pomerne rovnaké, takže tak ako natrafíte na daždivé dni, môžu vás stretnúť aj tie príjemné slnečné. Zájdite si najmä do Devonu, kde sa príjemne zmiešavajú bývalé tradície so súčasnou érou a ponúkajú príjemnú alternatívu na jesennú dovolenku.

 

2, Toskánsko

 

Už beztak krásny región vám na jeseň prináša jeden bonus navyše. Práve vtedy prichádza čas vinobrania, keď sa vám do scenérie premiešajú ešte aj dlhé viničné rady s usilovnými zberačmi. Takže okrem nádhernej prírody si môžete vychutnať aj pohár lahodného vína. Navyše v tomto čase tam nie sú už tak veľké horúčavy, takže sa skôr môžete vybrať aj na rôzne výlety.

 

3, New York

 

Vaše kroky by mali poputovať do tej najkrajšej časti New Yorku. A tou je Central park. Oáza uprostred tohto veľkomesta sa odeje do jesenného šatu a prinesie vám to najlepšie miesto na oddych. Farebné stromy, popadané lístie a k tomu horúca káva, ktorú ste si doniesli z neďalekej kaviarne. Budete až prekvapení, ako ste si dokázali uprostred tejto rušnej atmosféry nájsť práve takéto pokojné miesto.

 

4, Nara

 

Japonsko je nádherné predovšetkým na jar. Keď rozkvitnú čerešňové stromy a omámia nás opojnou vôňou, niet na svet krajšieho miesta. No skúste sa do týchto končín vybrať aj na jeseň. Ovocné stromy už odovzdali svoju sladkú úrodu a tak nám môžu odovzdať opäť kúsok svojej krásy. Zamerať by ste sa mali predovšetkým na oblasť Nara. Tam sa nachádza i známy park, v ktorom nájdete stáda malých sŕn a jeleňov, takže sa môžete tešiť na skutočne zaujímavú dovolenku.

 

5, Kanada

 

Nie je možné vybrať iba jediné miesto, v tejto úžasnej krajine. Nech sa v Kanade pohnete na jeseň kdekoľvek, vždy natrafíte na nejakú úžasnú oblasť, ktorá vás prekvapí tým, ako úžasne vyzerá počas tohto obdobia. Vyberte sa najmä do tých oblastí, ktoré sú známe vďaka krásnej prírode. Neprekvapte sa však, ak vás prekvapí studené počasie, pretože zima najmä v tých severnejších oblastiach prichádza podstatne skôr.

 

6, Nemecké Alpy

 

Musíte vystihnúť dobré počasie a jesenné Alpy si ihneď zamilujete. Túry v tomto období majú podstatne väčšie čaro ako v lete. Kopce nie sú tak preplnené turistami, všade vládne pokojnejšia atmosféra a navyše vám každý milovník hôr potvrdí, že práve na jeseň sú kopce najkrajšie. Navyše nemusíte ísť tak ďaleko a Alpy si môžete dopriať aj počas predĺženého víkendu s priateľmi alebo s rodinou.

 

7, Fínsko

 

Celý sever Európy má nádhernú prírodu. Vyberte sa však špeciálne do Fínska. Dôvod je viac ako jasný. Jesenná krajina vyzerá v odraze tisícich jazier ešte lákavejšie. Vyberte sa teda skôr do ešte nepoznaných oblastí. Len tak sa túlajte krajom, ktorý vás chytí za srdce a nechajte sa unášať situáciou. Nič neplánujte, iba nasávajte krásu úžasnej prírody.

 

8, Údolie rieky Duoro

 

Portugalsko je ďalšia z úžasných európskych krajín. Bola by preto veľká škoda, keby ste ho vynechali počas jesenných potuliek. Vyberte sa do údolia rieky Duoro. Okolo nej sa nachádzajú úžasné kaskádové vinice a ponúkajú naozaj nádhernú vyhliadku. Ako bonus navyše tam vyrábajú aj obľúbené portské víno, takže si ho môžete vychutnať práve v hlavnej sezóne.

Zdroj/autor: placestoseeinyourlife.com, lonelyplanet.com, allaboutyou.com, David

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
2.4/5 (5 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Nedeľa, 28. apríl. 2024. Meniny má Jarmila.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa