KNIHA Rimania

2008-02-14 17:00:00 |   |    | 

IKAR - Dejiny starovekého Ríma od neolitickej poľnohospodárskej dedinky po "hlavné mesto sveta", fascinuje nielen odborníkov, ale aj širokú verejnosť.



 

 

 

Za viac ako 1200 rokov existencie mesta, vybudovanom na princípoch nastolených otcom-zakladateľom Romulusom, rozširoval svoj vplyv do všetkých oblastí vtedy známeho sveta a postupne pohlcovalo iné národy a tradície, myšlienky, techniky i náboženské presvedčenie.

Ak navštívime miesta, kde vplyvná rímska civilizácia zanechala svoju stopu – nielen v samotnej metropole, ale aj v krajinách tak odľahlých ako Sýria či súčasná Británia, môžeme rekonštruovať jej jedinečné dejiny a obdivovať pamiatky odrážajúce ducha rímskej spoločnosti.

Táto cesta k počiatkom, doplnená bohatým obrazovým materiálom, nás zoznámi s vývojom rímskeho sveta z historického, urbanistického, architektonického i umeleckého hľadiska. Zaoberá sa znakmi typickými pre jednotlivé obdobia jeho pozoruhodného vývoja, od úplných začiatkov,cez krízu v 1 storočí p.n.l., ktorá nasledovala po veľkých rímskych výbojoch na Apeninský poloostrov, do Stredomoria a na helenizovaný Východ, až po úpadok a pád impéria.

Text z pera erudovanej archeologičky, odborníčky na antický Rím, sprevádza bohatý ilustračný materiál zahrňujúci fotografie, náčrty a plány a obsahuje i závery z najnovších vykopávok na Kapitole, ktoré môžu radikálne zmeniť súčasné názory na najranejšie obdobie rímskych dejín. To všetko pomáha osvetliť dynamiku mimoriadneho vývoja rímskeho sveta, v ktorom boli položené základy mnohých hodnôt, o ktoré sa opierame v súčasnosti.

Názov: Římané - Poklady starých civilizací

Autor: Guaitoli Maria Teresa
Vydavateľ: Universum
Počet strán: 208
Väzba: viazaná
Jazyk: český
Rok vydania: 2007
Cena: 799 Sk

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 30. apríl. 2024. Meniny má Anastázia.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa