V Austrálii našli unikátneho hada: Hračka prírody ako z hororu

2019-05-04 12:00:00 |   |    | 

Hada s tromi očami, ktorého nazvali "Monty Python", našli pri diaľnici v riedko osídlenej časti mesta Humpty Doo na severe Austrálie, informovala vo štvrtok agentúra DPA.



 

Nezvyčajné mláďa pytóna čierno-žltého, dlhé približne 40 centimetrov, objavili strážcovia národných parkov koncom marca. Had mal zdeformovanú lebku a tri fungujúce oči. Jedno z nich bolo umiestnené v strede jeho hlavy.

Had mal podľa hovorcu podľa hovorcu úradu pre správu národných parkov v austrálskom Severnom teritóriu problémy s prijímaním potravy a minulý týždeň uhynul.

Röntgenová snímka hlavy hada podľa úradov odhalila, že ju netvorili dve spojené lebky, ale len jedna s treťou očnou jamkou. Podľa odborníkov išlo o prirodzenú mutáciu, uviedla na svojej webovej stránke stanica BBC.

Odborník na hady Bryan Fry sa pre BBC vyjadril, že mutácie sú prirodzenou súčasťou evolúcie. Tretie oko podľa jeho slov mohlo byť aj pozostatkom plazovho dvojčaťa.

Pytón čierno-žltý (Morelia spilota) sa vyskytuje v Austrálií, Papue-Novej Guinei, na Bismarckovom súostroví a Šalamúnových ostrovoch.

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Facebook / Northern Territory Parks and Wildlife
Zdroj: TASR

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 16. apríl. 2024. Meniny má Dana, Danica.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa