Čo sa nosí v New Yorku

2011-02-16 12:10:00 |   |    | 

SPOJENÉ ŠTÁTY - Tohtoročná tuhá zima inšpirovala návrhárov pri tvorbe kolekcie na zimnú sezónu 2011/2012.



Modely, ktoré v týchto dňoch predstavujú na newyorskom týždni módy, sú objemné a dopĺňajú ich kožušiny alebo perové lemy.

Prehliadky budú v New Yorku pokračovať do zajtra, 17. februára.

Kým v New Yorku, kde snehové prívaly v januári prekonali rekordy za posledných 125 rokov, cez víkend opäť snežilo, kožuchy a bundy vtrhli do pánskej kolekcie Calvina Kleina, francúzskej kolekcie Catherine Malandrinovej alebo kolekcie Thakoon Panichgul, Američana thajského pôvodu.

V sobotu udávali tón veľmi "bojovné" modelky newyorského návrhára Alexandra Wanga: čierne prešívané pončá, gamaše zahaľujúce boky a k tomu pančucháče. Vďaka tuhej zime sú niektoré večerné šaty ušité v hornej časti z kašmíru, ktorý zahreje dekolt až k pásu, a satén zvodne zakrýva nohy.

Túto tendenciu ešte podčiarkli nedeľné prehliadky. Od rána predvádzali modelky amerického návrhára Dereka Lama flanelové kabáty s norkovými, líščími alebo persiánovými kožušinovými rukávmi, všadeprítomnými v tejto sezóne.

Nasledoval ho Calvin Klein, ktorý predstavil pánsku kolekciu pre mladých finančníkov z Wall Street: jasne modré bundy, ktoré sa nosia cez oblek, silné kožené kabáty s kožušinou, objemné perové bundy.

Francúzska návrhárka žijúca v New Yorku, Catherine Malandrinová prináša tradičnú francúzsku nostalgiu. Jej kolekcia sa pohybuje medzi romantizmom a excentrizmom Paríža a rytmom New Yorku.

Návrhár Thakoon, u ktorého sa prejavuje nová americká vlna, zmenil štýl búnd, ktoré teraz tvoria základ šatníka. Nejde už o kabáty, ale o šaty s pérovým lemami, so zaujímavým strihom, upravené ako keby sa mali nosiť v lete a nie v zime.

 

Milé cestovateľky, týždeň módy v New Yorku už asi nestihnete, keďže ten sa končí zajtrajškom, stále si však môžete spraviť pekný výlet do tohto "hlavného mesta sveta" spojený aj s módou a samozrejme nakupovaním. Veď výpredaje a zľavy tu majú po celý rok, a preto neváhajte a zadovážte si napríklad taký flanelový kabát či perovú bundičku a budete absolútne IN!

 

Zdroj/autor: afp, čtk, janqa, drom

VIDEO Kolekcia Alexander Wang-jeseň 2011-týždeň módy New York

 


 

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: ap,sita

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 4. máj. 2024. Meniny má Florián.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa