Hradné kúpele Gyula v Maďarsku

2011-03-15 15:45:00 |   |    | 

MAĎARSKO - V neveľkej vzdialenosti od rumunských hraníc, v juhovýchodnej časti Veľkej nížiny, 238 kilometrov od Budapešti, sa nachádzajú na brehu rieky Körös jedny z maďarských najmladších kúpeľov - termálne kúpele Gyula.



Alkalická voda obsahujúca hydrogénuhličitany a s veľkým obsahom minerálnych solí sa dá s vynikajúcimi výsledkami používať pri liečení porúch pohybového ústrojenstva, na liečenie poúrazových ťažkostí a pri liečbe chronických gynekologických chorôb. Ako pitná kúra je vhodná pre liečbu porúch tráviaceho ústrojenstva.

Hradné kúpele s ôsmimi krytými a otvorenými bazénmi vo veľkom parku o rozlohe 34 hektárov majú vodnú plochu 2 500 metrov štvorcových.

V kúpeľoch sa nachádza napríklad 50 metrový športový bazén, cvičný bazén, tobogánový bazén s vodnými atrakciami, zážitkový bazén s umelým vlnobitím a ďalšie atrakcie.

V meste Gyula žila rodina slávneho maliara Albrechta Dürera a tu sa aj narodil skladateľ Ferenc Erkel a maliar Mihály Munkácsy.

Za návštevu stojí aj zámok rodu Almássy, jediná tehlová pevnosť v krajine, ktorá zostala neporušená (v lete tu hosťujú divadelné festivaly), a tiež ikonostas v mestskom pravoslávnom kostole.

 

 

Kontakt:

Gyulai Várfürdő Kft.
Várkert u. 2.
H-5700 Gyula
Tel.: +36 66/561-350
Fax: +36 66/561-060
E-mail: info@varfurdo.hu

 

Zdroj/autor: maďarsko, varfurdo.hu, drom

VIDEO Hradné kúpele Gyula



Zdieľať článok na Facebooku

Foto: varfurdo.hu

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa