Najkrajšia pláž sveta je v Austrálii!

2011-04-17 10:00:00 |   |    | 

VEĽKÁ BRITÁNIA - Cable Beach v západnej Austrálii - to je podľa poradného cestovateľského servera Expedia.com.au ten najsprávnejší cieľ pre tých, ktorí momentálne snívajú o dovolenke na slnečnej pláži.



Server zostavil rebríček desiatich najlepších plážových destinácií sveta. Jedna z nich je aj v Európe - na Sicílii.

Cable Beach neďaleko mesta Broome ponúka 23 kilometrov čisto bieleho piesku a krištáľovo čistú tyrkysovú vodu a tí, ktorí sem prídu, si to môžu vychutnávať.

Tí, ktorí majú čas a peniaze, môžu taktiež zamieriť na pláž Ao Nang pri Krabi na thajskom pobreží Andamanského mora alebo na Nha Trang vo Vietname, ktoré sú v rebríčku na druhom a treťom mieste.

Diaľky - osobitne z hľadiska Európy - symbolizujú aj ďalšie miesta: Paradise Beach (známa okrem iného z filmu Modrá lagúna) je na Fidži, Búzios v Brazílii a Lanikai na Havaji.

Na siedmom mieste je ale Isola Bella na Sicílii, pod okúzľujúcim mestečkom Taormina, ktoré je obľúbenou destináciou umelcov a celebrít, a s výhľadom na neďalekú sopku Etnu.

Rebríček uzatvárajú Clifton Beach v Kapskom Meste v Juhoafrickej republike, Seven Mile Beach na Jamajke a - pre mnohých možno prekvapivo - pláž v Mughsail v juhozápadnom Ománe.

 

Zdroj/autor: reuters, čtk, drom

VIDEO Na ťavách na Cable Beach



Zdieľať článok na Facebooku

Foto: broomecam.com

Hodnotenie článku:
3.3/5 (3 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Streda, 1. máj. 2024. Dnes je Sviatok práce,
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa