Anjelské Vianoce na zámku v Bojniciach

2011-12-16 13:25:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Vianočné stromčeky, ukážky stolovania, ale aj tradičné vianočné zvyky, to všetko môžete v týchto dňoch vidieť počas prehliadky vianočne a anjelsky vyzdobeného Bojnického zámku. V priebehu celej prehliadky na nich dozerá viac ako 400 anjelikov.



V Huňadyho sále na poslušné deti čaká malé prekvapenie. Anjelik spolu s čertíkom už pripravujú všetko potrebné na príchod sv. Mikuláša. Pre každé dieťa je pripravený balíček s prekvapením. No ani dospelí neodídu naprázdno, všetci poslušní budú odmenení symbolickým darčekom.

Tohtoročnú výzdobu expozície zámku dopĺňajú i výtvarné práce žiakov Základnej umeleckej školy Ladislava Stančeka v Prievidzi a vianočné dekorácie žiakov Základnej školy s materskou školou Vavrinca Benedikta Nedožery - Brezany.

Zámocká expozícia s príjemnou vôňou ihličia a všadeprítomnou vianočnou atmosférou ponúka nielen pastvu pre oči, ale aj inšpiráciu pre šikovné ruky. Vianočne a anjelsky vyzdobený čarokrásny zámok môžete navštíviť až do 8.1. 2012.

Pre tých, ktorí si chcú vychutnať prehliadku zámku iba v žiare svetielok na stromčekoch, ponúka múzeum nočné prehliadky v piatok, 30.12.2011 o 19:00.

 

Zdroj/autor: tasr, drom

Foto: bojnicecastle.sk

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
1.5/5 (2 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa