Romantické vianočné trhy pred zámkom Schönbrunn

2012-11-21 16:00:00 |   |    | 

RAKÚSKO - Vianočné trhy pred zámkom Schönbrunn budú lákať pred barokovú kulisu od 24. novembra. Okolo 80 vystavovateľov ponúkne rakúske remeselné výrobky, originálne vianočné darčeky, ručne vyrobené ozdoby na stromček, jasličky a rôzne darčeky z prírodných materiálov. Vôňa čerstvého vianočného pečiva, kulinárskych dobrôt a horúceho punču dotvárajú romantickú vianočnú atmosféru pred barokovým skvostom.



Tento rok tu nájdu záujemci aj výber zberateľských kúskov s témou Schönbrunnu, napríklad ručne viazaný denník, venovaný korunnému princovi Rudolfovi a jeho záľube v poľovaní, Sissi medailóniky, parfémové flakóny á la Mária Terézia alebo „poklad zámku Schönbrunn“ s fialkovým likérom.

Obdivovať budete aj jasličky so 190 drevenými figúrkami v rozličných scénach. Ich autorom je majster-rezbár Franz Oberschneider z východného Tirolska.

Na pódiu pred sviatočne vysvieteným stromom zaznejú denne adventné koncerty - vianočné koledy a gospely v podaní kapiel, zborov a dychových zoskupení z celého sveta.

Bohatý je aj detský program - vo vianočných tvorivých dielňach si deti vyrobia vianočné ozdoby a vence, sviečky alebo upečú v zámockej pekárni vlastné vianočné pečivo.

Zabavia sa aj v detskom múzeu na zámku Schönbrunn pri detskej prehliadke či hľadaní darčekov alebo vianočných príbehoch. Napínavá je aj hra pre najmenších „Vianočný stromček“, ktorú si deti zahrajú priamo na vianočných trhoch.

Trhy pred zámkom Schönbrunn budú otvorené do 26. decembra denne od 10.00 do 21.30, 24. decembra do 17.30. Vstup je z hlavnej brány Hietzinger Tor alebo Meindlinger Tor.

 

Zdroj/autor: compress, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
3.8/5 (5 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa