Tohtoročné najčistejšie pláže Európy? Malta, Cyprus a Chorvátsko!

2013-05-27 16:00:00 |   |    | 

Európske pláže si udržiavajú svoju kvalitu. Najprísnejšie normy Európskej únie spĺňa a vynikajúcu úroveň dosahuje vyše 77 percent všetkých pláží. Minimálne podmienky spĺňa viac než 93 percent európskych pláží.



Aj tento rok tesne pred začiatkom letnej sezóny Európska komisia prináša výsledky meraní kvality pobrežných vôd v Európe, ktoré realizuje Európska agentúra pre životné prostredie. Kvalitnými vodami na kúpanie sa môže chváliť najmä Chorvátsko, ktoré predbehli len dva ostrovy, a to Cyprus a Malta.

V Chorvátsku odobrali odborníci vzorky vody z 912 pláží, z toho len 3 pláže vôbec nespĺňali normy na kúpanie, viac než 96 percent chorvátskych pláží má vynikajúcu kvalitu. Platí to aj pre rieky či jazerá určené na kúpanie. Zatvorené prírodné vodné plochy alebo vody, kde je vyslovene zakázané sa kúpať, v Chorvátsku nenájdete.

Chvost rebríčka kvality vôd patrí tak ako každoročne Belgicku, Holandsku či Spojenému kráľovstvu. Nejde ani tak o pobrežné vody, ktoré spĺňajú limity, ako skôr o vodu v jazerách a riekach.

 

Zdroj/autor: jutarnji.hr, Augustin Palokaj, Eva Kopaničáková, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
2.8/5 (13 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Nedeľa, 5. máj. 2024. Meniny má Lesana, Lesia.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa