Leto láka do viedenského MuseumsQuartieru

2013-07-09 14:05:00 |   |    | 

RAKÚSKO - Rozľahlé nádvorie muzeálnej štvrte MuseumsQuartier, kde nájdete medziiným Leopoldovo múzeum, Kunsthalle Wien, Múzeum moderného umenia MUMOK, quartier21, detské múzeum ZOOM alebo Centrum architektúry, prináša aj toto leto pestrý program.



Dnes večer, 9. júla tu prebehne slávnostné otvorenie medzinárodného festivalu tanca ImpulsTanz, ktorý oslávi tento rok 30. rokov svojej existencie. Performace zoskupenia mladých tanečníkov Trajal Harell z New Yorku a ďalší program zaháji renomovaný tanečný festival.

O dva dni neskôr si fanúšikovia kníh prídu na svoje pri zahájení už desiateho festivalu literatúry O-Töne s knižnými novinkami a autorskými čítaniami. Diváci sa môžu tešiť na známych domácich autorov i čítačky nováčikov až do konca augusta.

12. júla odštartuje svoj program aj frame[o]ut, digitálny filmový festival, projekciou Elektro Moskva. 19 projekcií čaká na open air festivale na divákov s audiovizuálnymi filmovými novinkami.

Ďalšou letnou špecialitou MuseumQuartieru sú dlhé večery umenia Art Night v MuseumsQuartiere - návštevníci si za špeciálnu cenu 12 eur môžu každý prvý štvrtok v mesiaci až do septembra prezrieť Leopoldovo múzeum a MUMOK a ich prezentácie. Navyše majú noční návštevníci zabezpečený i odborný výklad.

MQ-nádvorie prináša rozmanitý program a aj zábavu počas celého leta - program pre deti, bowlingové dráhy pod šírym nebom, preteky miniatúrnych lodičiek Aquadrome či hudobné sety rezidentov a zahraničných dídžejov Weekend Sounds.

Okrem návštevy kultúrnych inštitúcií v muzeálnej štvrti ako Leopoldovho múzea, Kunsthalle Wien, Múzea moderného umenia MUMOK, TanzQuartieru, detského múzea ZOOM, quartieru21 či Centra architektúry a ďalších - si môžu návštevníci oddýchnuť na nových, krásne modrých leňoškách na nádvorí a vychutnať si aj gastronomickú ponuku kaviarní a reštaurácií pod šírym nebom - Café Leopold, Glacis Beisl, Aloha a kantine.

 

Zdroj/autor: compress, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Nedeľa, 28. apríl. 2024. Meniny má Jarmila.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa