Viedenská zoo je najlepšou v Európe

2013-06-20 13:00:00 |   |    | 

RAKÚSKO - Viedenská zoo Tiergarten Schönbrunn je nielen najstaršou zoo na svete, ale opäť aj najlepšou v Európe. Po roku 2008, 2010 je to v poradí už jej tretie prvenstvo spomedzi zoologických záhrad s viac ako miliónom návštevníkov ročne. Na druhej a tretej priečke sa umiestnili zoologické záhrady v Lipsku a v Zürichu.



Britský expert Anthony Sheridan navštívil a porovnal spolu 92 zoologických záhrad v 23 krajinách na základe 37 kritérií. Rozsiahly prieskum zahŕňal napríklad kvalitu života zvierat, rozmanitosť druhov a ich ochranu, výskumnú činnosť, celkové prostredie, ponuku pre deti alebo počet návštevníkov. Hodnotenie kvality sa opieralo aj o rozsiahle dotazníky, výročné správy, rozhovory s riaditeľmi, vzdelávanie pracovníkov, marketing a plány jednotlivých zoo do budúcnosti.

„Dobré zoologické záhrady sú pre spoločnosť veľmi dôležité, pretože v nich ľudia zažívajú rozmanitosť sveta zvierat, je im sprostredkovaný význam zachovania druhov a ponúkajú aj krásny zážitok,“ hovorí Anthony Sheridan.

Viedenská Tiergarten Schönbrunn, ktorá chová okolo 600 druhov zvierat, bodovala nielen v jednotlivých kritériách, ale aj svojím zameraním na ochranu druhov, výskumom a vzdelávaním. Riaditeľka viedenskej zoo, Dagmar Schratterová hovorí: „Nielen každoročných viac ako dva milióny návštevníkov, ale aj opakované ocenenie najlepšej zoologickej záhrady v Európe dokazuje, že sa Tiergarten Schönbrunn vydala tým správnym smerom.“

 

Zdroj/autor: compress, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
4.4/5 (7 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa