TIP na víkend: Majstri slovenskej pantomímy na jednom pódiu vás vtiahnu do deja

2014-11-28 12:30:00 |   |    | 

Posledný víkend novembrový sa začne vytúžený advent. Keď sa doteraz hovorilo Vianociach, všetky námietky boli opodstatnené. No už tento víkend sa to zmení a oficiálne sa môžeme tešiť na sviatky, ktoré spájajú rodiny a aj celý národ. Či už teraz zháňate darčeky, vybavujete dovolenky na sviatky, alebo preskúmavate vianočné trhy nájdite si čas aj na trochu cestovania. Zastavte sa u známych a rodiny a spoločne si zájdite za trochou kultúry. Kam všade sa môžete pozrieť tento víkend? To vám poradí Dromedár.



 

Bratislava

 

Dnes a zajtra sa môžu návštevníci hlavného mesta zastaviť v Starej tržnici a vyskúšať najlepšie poddunajské vína. Poddunajské vínne slávnosti ponúknu ochutnávku lahodného moku od 20 vinárov a tiež zaujímavý kultúrny program. Hladoši si pochutia na chutných dobrotách, ktoré k vínu samozrejme patria.

Zaujímate sa o zdravé a pritom chutné stravovanie? S nápadmi, receptami a radami sa stretnete ak navštívite tento víkend navštívite Primaciálny palác. Bude sa tam konať už 7. ročník kampane Zdravo a chutne. Dozviete sa ako variť sladko a pritom zbytočne nesladiť, ako upraviť zeleninu aby chutila aj deťom, či bio a či nebio, alebo ako fungujú potraviny v našom tele.

 

Košice

 

Cez víkend sa v meste uskutoční zaujímavý cestovateľský festival Iné cesty. Predstavia sa na ňom cestovatelia, ktorý precestovali celý svet a domov prinášajú okrem fotiek aj zaujímavé príbehy. Rozprávať sa bude o dobrodružných cestách plných napätia aj spoznávania krajiny a ľudí. Okrem premietaní sa budú organizovať aj diskusie a stretnutia s cestovateľmi. Premietania prebehnú v Prednáškovej sále RBOA5 na PF UPJŠ.

Klub historických koľajových vozidiel si aj tento rok pripravil Mikulášsku jazdu pre deti. V historickom vláčiku sa tak v nedeľu prevezú z Košíc do Prešova a späť. Zažijú tu tú pravú mikulášsku atmosféru s čertmi aj anjelmi.

 

Prievidza

 

Z minuločných festivalov k nám prichádzajú tie najlepšie filmy o zime. Sneh, ľad a vietor budú hlavnými hrdinami jesenného festivalu Snow film fest. Tento krát sa predstaví v sále RKC v Prievidzi.

 

Liptovský Mikuláš

 

Až do nedele sa v Dome kultúry v Liptovskom Mikuláši budú konať špičkové divadelné predstavenia, pri ktorých neodzneje ani jedno slovo. Festival pantomímy opäť predstaví to najlepšie zo slovenskej nemej tvorby. Festival nebude len o profesionáloch, ale aj návštevníci sa budú môcť zapojiť do niektorých predstavení.

Zdroj: SACR

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa