Železnice nasadia nové súpravy

2007-05-03 09:03:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Na slovenských tratiach od pondelka 30. apríla 2007 jazdí nová motorová jednotka Železničnej spoločnosti Slovensko.



Nové motorové jednotky pre Železničnú spoločnosť Slovensko vyrábajú Železničné opravovne a strojárne Zvolen. Tento rok pribudne ešte 11 súprav a do roku 2009 vyrobia pre ZSSK dovedna 29 takýchto jednotiek.

Súpravy série 813-913 sú určené najmä na regionálne trate. Ich najvyššia prevádzková rýchlosť je 90 km/h, a pohodlne sa v každej z nich usadí až 85 cestujúcich. Interiér je odhlučnený, vypracovaný s kvalitných a pohodlných materiálov. Samozrejmosťou je aj priestor na odkladanie bicyklov, detských kočíkov či veľkej batožiny.

Novinkou je možnosť prechádzania z jedného vozňa do druhého aj počas jazdy a počas jazdy môže tiež sprievodca skontrolovať cestujúcich v celej súprave bez toho, aby musel vystúpiť. Pri dverách sú automaty na výdaj cestovných lístkov a  čítačka čipových kariet, takže cestujúci si svoj lístok budú môcť kúpiť aj priamo vo vlaku.

Nové motorové jednotky premávajú na trati Prievidza – Horná Štubňa – Vrútky, postupne nahradia zastarané súpravy aj na tratiach Prievidza – Topoľčany – Trenčín, Čadca – Makov, Lučenec – Poltár, Humenné – Stakčín a na ďalších regionálnych tratiach.

Zdroj/autor: zssk, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Pondelok, 29. apríl. 2024. Meniny má Leo, Lea.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa