Prvý 5* hotel v Tatrách

2007-05-31 09:02:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Z chátrajúceho liečebného domu Hviezdoslav na Štrbskom Plese vznikne luxusný päťhviezdičkový hotel, v ktorom by mali privítať prvých hostí koncom budúceho roka.



 

"Vznikne tu prvý 5-hviezdičkový hotel vo Vysokých Tatrách, ktorý bude návratom k histórii. Rekonštrukcia je komplikovaná, vyžaduje si miestami unikátne postupy. Rozpočet je zhruba 1,3 miliardy korún," konštatoval hovorca J&T Maroš Sýkora.

V novom Grandhoteli Kempinski (najstaršia hotelová sieť v Európe) bude 118 izieb, z toho jeden prezidentský apartmán, reštaurácie, wellnes, fitness, podzemné garáže a zaujímavosťou je spojovacia chodba v podzemí, ktorá vedie popod celý hotelový komplex a bude slúžiť aj na zásobovanie.

Pôvodné základy stavbári "podrezali" špeciálnou technikou, spevnili a izolovali tak, aby nenarušili podložie a samotné Štrbské pleso. Aj preto takmer tretinu z 18 000 m3 zeminy museli vykopať ručne. V hotelovom komplexe zachovajú vyše 70 pôvodných prvkov, medzi nimi aj secesné stropné svietidlá.

"Štrbské Pleso je jednou z troch rozvojových zón v Tatrách, o ktoré má naša spoločnosť záujem. Ďalšími sú Starý Smokovec a Tatranská Lomnica. Štrbské Pleso by malo byť kúpeľným strediskom zameraným na oddych. Okrem rekonštrukcie liečebného domu Hviezdoslav chceme upraviť námestie pred bývalou hospodárskou budovou a vytvoriť nové centrum Štrbského Plesa. V Tatrách chceme ísť cestou zveľaďovania a skvalitňovania služieb," zdôraznil Sýkora.

Zdroj/autor: tasr, j&t,drom

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: e-trend

Hodnotenie článku:
1.0/5 (2 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Nedeľa, 19. máj. 2024. Meniny má Gertrúda.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa