Lanovkou do prírody

2007-07-14 14:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Veľmi dobrý spôsob ako sa pozrieť zhora na tatranské vrcholy a Tatranskú Lomnicu je vyviesť sa kabínkovou lanovkou na miesta, ktoré ponúkajú prekrásne výhľady a zážitky z tatranskej prírody.



Kabínková lanovka vás za 17 minút vyvezie z Tatranskej Lomnice  na Skalnaté pleso, odkiaľ sa môžete vyviezť sedačkovou lanovkou do Lomnického sedla (2196 m n. m.) alebo visutou lanovkou na druhý najvyšší štít Vysokých Tatier - Lomnický štít (2634 m n. m.).

Vo Vysokých Tatrách pribudli zábavné a adrenalínové atrakcie, turisti sa môžu osviežiť v nových reštauráciách so slnečnými terasami a lístky na obľúbenú lanovku na Lomnický štít je možné zakúpiť už 7 dní vopred. Tatranské lanové dráhy vrátili čaro a život doteraz trochu opustenej budove medzistanici Štart nad Tatranskou Lomnicou - hostia sa môžu spúšťať podobne po 3 km dráhe ako pred 100 rokmi.

Teraz si už môžu deti a mládež, rodiny, vyhľadávači adrenalínových športov, no i odvážni seniori vyskúšať najnovšie letné atrakcie, ku ktorým ich vyvezú tatranské lanovky. Aj asfaltová cesta z medzistanice Štart do Tatranskej Lomnice ožila a stala sa miestom zábavy vďaka trom druhom adrenalínových atrakcií: trojkolesová kára Stanley rider, rýchla doska mountainboard (podobná snowboardu) a moderné zjazdové horské kolobežky.

Záujemci na týchto funtools musia zvládnuť troj kilometrovú trať plnú ostrých zákrut a rýchlych zjazdov. A deti poteší detský park nízkych lán pri  medzistanici Štart nad Tatranskou Lomnicou, kde si rodičia môžu oddýchnuť na slnečnej terase a deti sa vyhrajú pod ich dohľadom. Nad Starým Smokovcom na Hrebienku je v prevádzke letný tubing - spúšťanie sa na gumovej pneumatike po rýchlej trati. Na Bilíkovej chate sú zas pravidelné vystúpenia sokoliarov, ktoré boli aj uplynulé letné sezóny veľmi obľúbené.

Tatranská Lomnica je lyžiarske stredisko nachádzajúce sa pod Lomnickým Štítom. Prevádzkované sú tu 3 lanovky: kabínková lanovka na Skalnaté pleso, visutá jednokabinková lanovka na Lomnický Štít a dvojsedačková lanovka na Lomnické Sedlo. Okrem toho tu je ešte jedna lanová dráha, ktorá štartuje z Tatranskej Lomnice na Skalnaté pleso (1.úsek) a zo Skalnatého Plesa na Lomnický štít (2.úsek), bohužiaľ táto lanovka už nepremáva.

Starý Smokovec je stredisko vo Vysokých Tatrách, neďaleko od Tatranskej Lomnice. Premáva tu pozemná lanová dráha na Hrebienok.
Lyžiarské stredisko Štrbské pleso patrí medzi jedno z najznámejších stredísk na Slovensku. Premávajú tu dve sedačkové lanové dráhy.

 

Zdroj: tld, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 9. máj. 2024. Meniny má Roland.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa