Jánošíkove dni

2007-07-31 12:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO - 45. ročník medzinárodného folklórneho festivalu Jánošíkove dni v Terchovej ponúkne od 1. do 5. augusta na štyroch pódiách tridsať programových blokov, v ktorých sa predstaví vyše tisíc účinkujúcich zo Slovenska, Českej republiky, Poľska a Rakúska.



Program Jánošíkových dní má stabilnú podobu už niekoľko rokov. Po úvodných dňoch, ktoré sa venujú propagátorom ľudovej kultúry, či už Terchovej alebo Slovenska, nasleduje piatkový večerný program, ktorý je ladený v rýdzo terchovskom duchu. Program s názvom Terchovské nôty predstaví to najlepšie, čo súčasná Terchová v oblasti folklóru ponúka. V tomto roku je program koncipovaný tak, aby predstavil staré terchovské osady v ich kráse a v ich interpretačnom prejave.

V sobotňajšom večernom programe Po slovenských dolinách sa v amfiteátri Nad bôrami predstavia Diabolské husle a ich hostia, medzi ktorými budú napríklad Ján Berky Mrenica st., Darina Laščiaková, Anna Hulejová a Martin Babjak. Ďalej vystúpi domáci Terchovský symfonický orchester či polstoročný jubilant Folklórny súbor Zemplín z Michaloviec.

Festival vyvrcholí v nedeľu 5. augusta tradičným vozovým sprievodom, ktorý sa koná nepretržite od roku 1968 s originálnym predstavovaním furmanov a muzík a záverečným programom v amfiteátri Nad bôrami s názvom Prišli zhora, prišli zdola.

Združenie turizmu Terchová

Ul.Sv.Cyrila a Metoda 96
013 06 Terchová
Tel.:041/599 31 00, 500 23 07 Fax:041/569 53 07
e-mail: ztt@terchova.sk  www.ztt.sk

Zdroj: tasr, aices, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 2. máj. 2024. Meniny má Žigmund.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa