Hudobný a divadelný festival Atrium art

2007-09-06 11:30:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Nádvorie Reduty Čierny orol na Hlavnom námestí v Rimavskej Sobote sa oddnes až do 8. septembra stane dejiskom tretieho ročníka hudobno-divadelného festivalu Atrium art.



 

Najväčšou atrakciou festivalu bude vystúpenie legendárnej poľskej skupiny Kwartet Jorgi.  Skupina pochádza z Katovíc a na poľskej hudobnej scéne pôsobí už takmer tridsať rokov. Preslávili sa hudobným štýlom orientovaným na slovanský folk, pričom v muzike spájajú aj prvky jazzu a folku.

Nemenej zaujímavou bude aj maďarská skupina Misztrál, ktorá koketuje s hudbou štýlu world music. Kapela jedinečným spôsobom zhudobňuje básne maďarských a svetových básnikov. Ďalším zahraničným hosťom bude ostravská skupina Ostrá tráva, ktorá sa hudobne orientuje na keltský rock. V trojdňovom programe sa predstavia aj slovenské skupiny René Lacko and Band, M.E.L.L., Alalya, Sweet Little Chicks či Gold Dies.

Na divadelnej scéne budú dominovať Divadlo na peróne z Košíc, bábkoherci Tűzvirág Bábszínház z Maďarska, divadelný súbor Divosud, Jarmočné divadlo či dvojice Slanina - Vykysalý.

Turistické informačné centrum

Hlavné námestie 2
979 01 Rimavská Sobota
Tel.: 047/562 36 45 Fax: 047/562 36 45
e-mail: tic@rimavskasobota.sk, www.rimavskasobota.sk

 

Zdroj/autor: tasr, aices, atriumart, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 20. apríl. 2024. Meniny má Marcel.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa