Ars Poetica 2007

2007-09-25 14:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Na piatom ročníku medzinárodného festivalu Ars Poetica 2007, ktorý sa uskutoční od zajtra do nedele 30.9. v Bratislave, sa predstaví dvadsaťjeden básnikov z pätnástich krajín sveta.



 

 

 

Preklady ich textov zaznejú prednesom mladých hercov Lucie Hurajovej, Mareka Majeského a Vladimíra Kobielskeho. Najväčšou atrakciou festivalu bude jedna z najväčších osobností svetovej literatúry, americký básnik Robert Pinsky. Súčasťou Pinskeho programu nie je len autorské čítanie, ale aj mimoriadna prednáška na Filozofickej fakulte UK.

Festival Ars Poetica sa usiluje aj o prezentáciu slovenskej literatúry. Predstavia sa etablovaní autori, ale aj zástupcovia mladšej poetickej generácie Viera Prokešová, Branislav Hochel, Valerij Kupka a Nora Ružičková. Každý z festivalových dní popri poézii ponúka špeciálne koncerty. Vystúpia na nich poľské zoskupenia Robotobibok a Complainer, bulharská etno-rocková formácia Gologan či slovenskí Vrbovskí víťazi. Filmová sekcia festivalového programu ponúkne trinásť celovečerných a množstvo krátkych filmov.

Knižným výstupom festivalu bude aj tento rok antológia, predstavujúca pravdepodobne najrozsiahlejší výber zo súčasnej svetovej poézie v slovenčine. Pre najmladších fanúšikov poézie pripravilo Tanečno-hudobné trio Petra Fornayová, Monika Horná a Marek Piaček tvorivú dielňu.

Festivalové dianie sa sústredí v Nultom priestore A4 na Námestí SNP a v kine Nostalgia. Sprievodné podujatia čakajú na divákov aj na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského.

Bratislavské kultúrne a informačné stredisko

Klobučnícká 2
814 28 Bratislava
Tel.: 02/16 186, 544 337 15 Fax: 02/544 327 08
e-mail: info@bkis.sk  www.bkis.sk

Zdroj/autor: tasr, aices, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 18. máj. 2024. Meniny má Viola.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa