Sakrálna Trnava: Dominanty malého Ríma otvárajú pre turistov

2019-04-09 08:00:00 |   |    | 

Kostoly v centre Trnavy budú aj počas tohtoročnej turistickej sezóny sprístupnené pre turistov. Prvé otvárajú dvere pre návštevníkov už od apríla, v letných mesiacoch pribudnú ďalšie. Práve sakrálne pamiatky v ,,malom Ríme“ turisti vyhľadávajú najčastejšie.



 

Mesto Trnava zabezpečilo od 1. apríla otvorenie troch sakrálnych dominánt, ide o Katedrálu sv. Jána Krstiteľa, Baziliku sv. Mikuláša a Kostol sv. Jakuba. Počas letných prázdnin k ním pribudnú aj ďalšie kostoly v historickom centre mesta,“ povedala Veronika Majtánová z Mestského úradu v Trnave.

Pre záujemcov sú podľa nej v informačnom centre v Mestskej veži k dispozícii letáky Sakrálna Trnava s mapkou a charakteristikou jednotlivých kostolov. Turisti si tu môžu aj objednať odborného sprievodcu. Kostoly v mestskej pamiatkovej rezervácii budú otvorené zadarmo, v niektorých budú mať návštevníci k dispozícii propagačné materiály, ktoré boli vydané vo viacerých jazykoch. Otváracie hodiny pre turistov sú stanovené tak, aby neboli narušené časy svätých omší v jednotlivých kostoloch.

Mesto Trnava správcom kostolov, ktoré otvárajú aj pre turistov, poskytuje finančný príspevok na dozor, elektrickú energiu a na upratovanie. Pracovníci, ktorí majú v kostoloch službu, musia pre návštevníkov zabezpečiť osvietenie oltárov, kaplniek alebo celého kostola.

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: archív
Zdroj: SITA

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 18. apríl. 2024. Meniny má Valér.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa