ČESKO Kde sa lyžuje

2007-11-30 11:00:00 |   |    | 

ČESKÁ REPUBLIKA - V Krušných horách je vďaka výdatnému sneženiu v priebehu týždňa dostatok snehu, takže väčšina skiareálov môže rozbehnúť vleky.



 

 

Na zjazdovkách leží vrstva od 40 do 60 cm, ktorú dopĺňajú technickým snehom. V dobrom stave budú aj bežecké stopy v okolí Božieho Daru i na Krušnohorskej magistrále.

Na Božom Dare začnú cez víkend vleky jazdiť od 9:00 a v prevádzke budú až do 16:30 hod. Lyžovať sa bude za hotelom Praha a v areáli Novako, kde je pripravené aj večerné lyžovanie od 10:00 do 20:30 hod. V prevádzke bude tiež vlek v areáli Neklid a pôjde lanovka na Klínovci, kde je snehu najviac.

Veľmi dobré podmienky pre lyžovanie sú tiež v najvyššie položenom areáli Bublava na Sokolovsku, kde sa lyžuje na Strednom Bleibergu,a to aj za umelého osvetlenia. Cez víkend budú v prevádzke tiež tri zjazdovky v Nových Hamroch, a to U modřína, Nad kostolom a Detská. Lyžovať sa dá aj v Perninku.

V Jeseníkoch sa chystajú na víkend

V Jeseníkoch cez týždeň pribudlo 15 cm snehu. Podľa záchranárov sa výška snehovej prikrývky pohybuje dnes od 20 do 65 cm. Novú snehovú nádielku a ochladenie privítali prevádzkovatelia lyžiarskych areálov a začali podľa potreby aj umelo zasnežovať. "Sneh na horách po minulom víkende narástol. Cez týždeň jazdil len jeden vlek na Ovčiarni a jeden na Červenohorskom sedle a lanovka na Brannej. Cez víkend budú v prevádzke skoro všetky strediská," povedal pre ČTK náčelník HZS v Jeseníkoch M.Klimeš.

Zdroj/autor: ski,čtk,drom
 

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 18. máj. 2024. Meniny má Viola.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa