Lyžovačka v Štajersku

2007-12-06 10:06:00 |   |    | 

RAKÚSKO - Vyše šesťtisíc registrovaných Slovákov navštívilo v minuloročnej zimnej sezóne zimné strediská v Štajersku (Steiermark).



 

 

Milovníkov aktívnej dovolenky čaká 865 kilometrov (km) zjazdoviek, 2 054 km bežeckých tratí a 70 lyžiarskych škôl a požičovní výstroje. Štajersko má 84 lyžiarskych stredísk, 73 kabínkových lanoviek a sedačiek, 242 vlekov, pre deti 69 vlekov. U domácich a zahraničných návštevníkov tradične boduje 24 zjazdoviek s nočnou lyžovačkou, 19 bežkárskych centier a 67 sánkarských dráh.

Lákadlom pre vyznávačov kreslenia carvingových slalomárskych oblúkov bude tohtoročná novinka - 600 metrov dlhá hudbou ozvučená zjazdovka v Planai. Ide o svetoznáme stredisko, v ktorom sa v roku 1973 uskutočnili 1. preteky Svetového pohára lyžovania mužov. Toto podujatie je každoročne vyvrcholením zimnej sezóny.

Toto najväčšie osvetlené zariadenie pre alpské lyžovanie v Európe, priláka na zápolenie 50 000 fanúšikov. Nočný slalom na Planai sa stal okrem Kitzbühelu najnavštevovanejšou udalosťou v alpských disciplínach na svete.

Štajersko je pripravené aj na turistov, ktorých neláka lyžovačka, ale hľadajú relax a posilnenie zdravia. Môžu využiť aj v zime služby 8 termálnych kúpalísk a wellness hotelov. Vyhľadávané je najmä zariadenie Thermenresort Bad Gleichenberg s tradíciou siahajúcou spred 170 rokov.

 

Zdroj/autor: ÖW,drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa