LYŽOVAČKA 4* Roháče - Spálená dolina

2007-12-05 11:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Lyžiarske stredisko Roháče - Spálená poskytuje optimálne podmienky pre všetky kategórie lyžiarov a snowboardistov. Nachádza sa v Západných Tatrách, v doline pod Salatínmi.



 

Stredisko je v prevádzke piatok, sobotu a nedeľu od 9.00 do 16.00 hodiny. Roháče (1.030 - 1.454 metrov n. m.) poskytujú pre lyžovanie všetky druhy zjazdoviek. Z centra areálu vychádzajú dva lyžiarske vleky dlhé 250 metrov a 400 metrov. Sú situované na zjazdovke označenej podľa klasifikácie obťažnosti zaužívanej v alpských krajinách ako modrá. Určená je hlavne pre deti a začiatočníkov.

Náročnejší lyžiari sa dlhším vlekom vyvezú do vyššej časti areálu. Tam sa nachádza samoobslužný bufet, sociálne zariadenia pre návštevníkov a turistická ubytovňa. Odtiaľto vychádza štvorsedačková lanovka dlhá 1 490 metrov, ktorá lyžiarov vyvezie na väčšiu zjazdovku, označenú ako červená. Vrcholová stanica lanovky sa nachádza v nadmorskej výške 1 460 metrov. V spodnej tretine sa zo zjazdovky odkláňa jedna vetva určená pre najnáročnejších lyžiarov označená ako čierna.

 
V hornej časti tejto zjazdovky sa nachádza ešte jeden lyžiarsky vlek dlhý 850 metrov. Všetky lyžiarske svahy okrem čiernej zjazdovky sú každodenne po ukončení prevádzky upravované snežnými mechanizmami.

K vybavenosti lyžiarskeho centra patrí ski servis, požičovňa lyží a lyžiarskej výstroje, snowboardov a parkovacie možnosti. Prístup motorovým vozidlom je priamo k lyžiarskemu stredisku. V centrálnej pokladni si možno zakúpiť celodenný, časový alebo viacdenný lístok, ktorý lyžiari používajú pri vstupe cez čítacie turnikety na jednotlivé vleky. V prípade záujmu stredisko poskytuje službu objednať si inštruktora z lyžiarskej a snowboardingovej školy. Pobyt v Roháčoch môže spestriť Múzeum Oravskej dediny, blízkosť termálnych kúpalísk - Oravice, Bešeňová, Aquapark Tatralandia.

 

 

Tatrawest s.r.o.
027 32 Zuberec
E-mail: tatrawest@tatrawestsro.sk
WWW: www.tatrawest.sk
Tel.:043/5395320
Fax:043/5395481

 Zdroj/autor: rohace, holidayinfo, drom 

 

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Nedeľa, 5. máj. 2024. Meniny má Lesana, Lesia.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa