CHORVÁTSKO Istria

2009-11-06 16:00:00 |   |    | 

CHORVÁTSKO - Istria je najsevernejším pobrežným regiónom Chorvátska, najväčším jadranským polostrovom a jednou z najrozvinutejších turistických oblastí v Európe.



Protikladom dynamickej živosti pobrežia sú agroturistické objekty, ktoré zaručujú pobyt v autentických domoch so špičkovým komfortom, domácou kuchyňou a perfektným kľudom. Na Istrii sa nachádzajú známe strediská s typickým okolím. Umag, Novigrad, Poreč, Rovinj, Vrsar, Rabac a najväčšie mesto Pula. Všetky tieto mestá majú kvalitné ubytovanie a služby pre turistov, wellness a iné atrakcie pre príjemný oddych a rekreáciu.

Ponuka ubytovania na Istrii sa neustále rozrastá a modernizuje, aby celkom vyhovovala želaniam a potrebám moderných, dynamických hostí. Pre nich sa počas celého roka organizujú zaujímavé kultúrne a zábavné podujatia, majú k dispozícii športové a rekreačné zariadenia a tiež ponuku wellness. Ideálne na výlety, ale aj na pobyt sú malebné, akropolské mestečká Motovun, Grožnjan, Hum a Oprtalj, v ktorých sa počas leta usporadúvajú zaujímavé kultúrne programy a festivaly.

Z mnohých spomenieme početné opery, koncerty a filmové podujatia v Aréne v Pule – v jednom z najzachovalejších rímskych amfiteátrov na svete, alebo koncerty v Eufrasiovej bazilike v meste Poreč – perle rannobyzantského umenia, ktorá je na zozname UNESCO. Samozrejme, že bohaté historické dedičstvo zanechalo stopu aj v ostatných mestách a miestach, a preto sú ich ulice, ale aj múzeá ideálne pre skúmanie.

Domáci tiež pripravujú pre hostí zaujímavé podujatia, ktoré oživujú staré zvyky, zabávajú ich a zároveň približujú bohatú gastronomickú ponuku a ponuku vín. V tejto oblasti sa nachádza Národný park Brijuni a čo sa týka prírodných krás a možností rekreácie a oddychu, musíme ešte spomenúť pohorie Učka, hydro-morfologický fenomén Limský kanál a Motovunský les.

 

Zdroj/autor: chorv.tur.združenie, istra, drom

 

 

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
1.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Pondelok, 29. apríl. 2024. Meniny má Leo, Lea.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa