EXTRA Najlepšia práca na svete

2009-03-03 15:00:00 |   |    | 

AUSTRÁLIA - Päťdesiat šťastlivcov je v užšom výbere ľudí, z ktorých jeden sa stane správcom tropického austrálskeho ostrova a získa tak "najlepšiu prácu na svete".



Na zozname sa nachádza napríklad Kanaďan, ktorý robí hudobné predstavenia na zasnežených mestských uliciach, juhokórejský novinár pracujúci v USA, ktorý je unavený z tragického spravodajstva, alebo Austrálčan, ktorý predviedol svoju najlepšiu časť tela v tango nohavičkách.

     
Predstavitelia ministerstva cestového ruchu v austrálskom štáte Queensland dnes zverejnili 50 finalistov spomedzi takmer 35.000 žiadateľov o prácu snov na rajsky krásnom ostrove.

Podľa pracovnej zmluvy jeden z nich dostane 150 000 austrálskych dolárov (76.210 eur) za to, že bude pol roka leňošiť na ostrove Hamilton súostrovia Whitsunday Islands v austrálskej Veľkej koralovej bariére a popritom bude o zážitkoch písať blog na internete, aby ostrov spropagoval.
     
Zamestnanec bude "musieť" chodiť po bielych plážach, potápať sa, občas sa namočiť v bazéne - a fotografovať, aby mohli ľudia obdivovať na internete krásy krajiny. Finalisti pochádzajú z 22 krajín sveta, vrátane USA, Nemecka, Grécka, Indie či Ruskej federácie. Žiadosť o zamestnanie poslal napríklad herec, šéfkuchár aj vedec.
     
Verejnosť si na webovej stránke obsahujúcej pracovný inzerát môže pozrieť 50 videožiadostí o prácu a hlasovať za svojho favorita. Finalistu, ktorý získa najviac hlasov, a ďalších desať osôb, ktorých vyberie komisia pre cestovný ruch, potom letecky prepravia na ostrov Hamilton. Tam s nimi budú viesť pracovné pohovory. Víťaza oznámia 6. mája a pracovný pomer sa mu začne 1. júla.
     
Ministerka cestovného ruchu Desley Boylová uviedla, že jej zamestnanci zažili krušné časy, kým preskúmali 34.684 žiadostí a vybrali najlepšie z najlepších. "Chápem, že sa okolo toho rozpútala veľká diskusia. Ale pri výbere zavážila motivácia, profesionálna orientácia žiadateľov a ich danosti pre to, aby splnili zámer - spropagovať čaro severovýchodného štátu Queensland a podporiť cestovný ruch," uviedla Boylová.
     
Verejnosť môže hlasovať za jedného z favoritov do 24. marca na webovej stránke nazvanej World's Best Job (Najlepšia práca na svete).


 

Zdroj/autor: islandreefjob,ap,tasr,drom

 

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
4.0/5 (2 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 7. máj. 2024. Meniny má Monika.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa