DOMA Do električiek a autobusov namontovali kamery

2009-04-07 11:15:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Pilotný projekt bezpečnostného kamerového systému funguje odvčera v desiatich vozidlách rôzneho typu Dopravného podniku Bratislava. Vozidlá s kamerami majú príslušné označenie, ktoré na to upozorňuje cestujúcich.



Vozidlá budú nasadené aj v nočných spojoch, kde je vyšší výskyt nežiaducich javov, akými sú kriminalita a vandalizmus. "Cieľom opatrenia je ochrana života a zdravia cestujúcich a vozidiel dopravného podniku," povedal Branislav Záhradník z Dopravného podniku Bratislava.

"Ak vodič stlačí tlačidlo tiesňového volania, zabezpečí tak, že dispečing bude vidieť, čo sa deje vo vozidle, ktoré vie DPB presne lokalizovať. Dispečer sa rozhodne, či privolá bezpečnostné zložky alebo rýchlu zdravotnú pomoc, " vysvetlil Záhradník.

Vodič v autobuse, električke alebo trolejbuse s kamerovým systémom vidí na monitore situáciu nielen vo vozidle, ale aj pri jeho dverách a pred sebou na komunikácii.  Vodič električky uvidí aj situáciu v druhom vozni. Vo vozidlách bude päť až sedem kamier podľa typov dopravných prostriedkov.

Dopravný podnik spolu so súkromnou spoločnosťou vybavil dopravné prostriedky kamerovým systémom a zriadili on-line dispečing. Dispečing okrem uchovávania dát vo vozidlách umožňuje v mimoriadnej situácii zobraziť dianie v reálnom čase aj na dispečingu. DPB bude nakladať so záznamom z kamier podľa zákona.

 

Pripomienky a svoje skúsenosti môžete zaslať na emailovú adresu kamery@dpb.sk. Pilotná prevádzka kamerového systému potrvá podľa potreby.

 

Dopravný podnik Bratislava

Olejkárska ulica 1
814 52 Bratislava 1
Hovorca Peter Kavecký
Mobil: +421 903 414 967
E-mail: hovorca@dpb.sk
Informácie: +421 2 5950 5950

 

Zdroj/autor: tasr, dpb, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 4. máj. 2024. Meniny má Florián.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa