ZDRAVIE Kniha o zdravotných rizikách cestovania

2009-04-23 09:10:00 |   |    | 

SLOVENSKO/WHO - Aktualizovanú verziu publikácie pod názvom Medzinárodné cestovanie a zdravie 2009 majú záujemcovia k dispozícii od začiatku apríla tohto roka.



Každý rok ju vydáva Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) s cieľom poskytnúť aktuálne informácie o zdravotných rizikách a odporúčaniach spojených s cestovaním.

     
Podľa riaditeľky kancelárie WHO na Slovensku Dariny Sedlákovej, je dôležité predchádzať chorobám, ktoré ohrozujú zdravie dovolenkárov, turistov či odvážnych cestovateľov do exotických oblastí sveta. "Veľa z týchto rizík môžeme minimalizovať vhodnými preventívnymi opatreniami pred, počas aj po uskutočnení cesty," uviedla.
 
Publikácia je primárne určená lekárom, ktorí poskytujú cestovateľom poradenstvo a zdravotnícke služby, cestovným agentúram, leteckým a lodným spoločnostiam, ale aj ľuďom bez medicínskeho vzdelania, ktorých zdravie môže byť v spojitosti s cestovaním vystavené rôznym zdravotným rizikám.
     
Dôležitou súčasťou publikácie sú podrobné informácie o povinných a odporúčaných očkovaniach v rôznych oblastiach sveta.

Sú doplnené mapami o výskyte infekčných a tropických ochorení. Novinkou je kapitola o psychickej príprave na náročné alebo nebezpečné cesty. Úplné znenie publikácie nájde verejnosť aj na internetovej stránke WHO.
     


Zdroj/autor: who,medmedia,tasr,drom

 

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Nedeľa, 5. máj. 2024. Meniny má Lesana, Lesia.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa