ČESKO 10 tipov na cyklovýlety

2009-08-27 15:00:00 |   |    | 

ČESKO - Niekoľko tipov na cyklistické výlety, trasy pre bikerov, víkendové pobyty i cykloturistický tábor.



 

 

 

 

 

 

 

Českolipsko je už tradične vyhľadávaným rajom cykloturistov. Cyklotrasy sú vedené po spevnených diaľniciach a miestnych komunikáciách s menšou premávkou, ale aj po lesných či poľných cestách. Sú vhodné pre trekingové a horské bicykle a majú priaznivé výškové pomery pre všetky generácie cyklistov.

 

Prejdite sa na bicykli krásnou krajinou za výborným vínom! Srdečne vás pozývame na Jáňův dvor do malej romantickej vinárskej dedinky. Môžete u nás prenocovať, dobre sa najesť a ochutnať aj náš delikatesný domáci kozí syr, popíjať lahodné lokálne víno, prejsť sa na bicykli alebo na koni...

 

Posledná stopa všestranného českého génia, spisovateľa a pedagóga Járy Cimrmana, ktorému len o vlások unikol titul Najväčší Čech, vedie do horského mesta Tanvald. Po jeho stopách sa môžu všetci milovníci aktívnej turistiky vydať po 30 kilometrov dlhej cyklotrase.

 

Kraj blanických rytierov, Podblanicko, je miestom oplývajúcim prírodnými krásami a bohatou minulosťou. V jeho srdci sa týči zalesnené dvojvŕšie Veľkého a Malého Blaníka, ktoré dalo celému kraju meno. Nová trasa v dĺžke 27 km, ktorá vám umožní navštíviť najkrajšie miesta okolo Blaníka. V kondrackej ubytovni môžete využiť požičovňu bicyklov i základnú servisnú sadu.

 

Na bicykli okolo Lipna je to poriadna zaberačka, ale v okolí je i mnoho menej náročných trás pre cyklistov všetkých generácií.

 

Každý biker ocení skvelo postavené dva druhy tratí – singtraly – pod vedením známeho jazdca Michala Márošiho a lokála Michala Martinka. Otvorené sú dve trasy – ľahšia prekážková, ťažšia zjazdová. Pre bikerov je určený zvýhodnený denný lístok.

 

Požičajte si bicykle a prejdite sa Tišnovskem na nebeský výlet. Za ďalekými výhľadmi, čarokrásnou prírodou, Portou coeli – Bránou nebies. Za pokladmi v hlbinách zeme, drahými kameňmi, ktoré napriek tomu, že sú pozemské, sú nebesky krásne. Navštívte Bránu nebies – Portu coeli.

 

Spoznajte jeden z najväčších prírodne-krajinárskych parkov so sprievodcom na bicykli, pozrite si zámok Veltrusy a inak zamknuté pavilóny a odhaľte tajomstvá Sfingy a Egyptského kabinetu.

 

Revíz, označovaný znalcami ako najkúzelnejšia lokalita v Jeseníkach, je ideálnym miestom pre pokojnú dovolenku. Horská osada je vhodná na cykloturistiku, turistiku, bežky, prechádzky a hubárčenie.

 

Lednicko-valtický areál, zaradený do zoznamu svetového kultúrneho a prírodného dedičstva UNESCO, ponúka radu zaujímavých miest, ktoré si tu môžete pozrieť. Najlepšie si ich pozriete z bicyklov a skútrov, ktoré si u nás môžete požičať.

 

 

Zdroj/autor: kudyznudy, CzechTourism, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Nedeľa, 5. máj. 2024. Meniny má Lesana, Lesia.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa