KÚPELE Prvý slovenský kúpeľný klaster

2009-06-10 13:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Svoje prvé podujatia zorganizovalo v týchto dňoch novozaložené združenie cestovného ruchu Balnea Cluster Dudince.



Združenie je prvým svojho druhu na Slovensku, ktoré spája subjekty podnikajúce v cestovnom ruchu v kúpeľnom meste.

     
"Prvým podujatím, ktoré sme zorganizovali, bolo Otvorenie kúpeľnej sezóny 2009," povedala Kristína Paulínyová z Balnea Cluster Dudince (BCD). Kultúrne podujatie za účasti popredných slovenských hudobných skupín v amfiteátri a v kongresovej sále Liečebného domu Smaragd bolo určené ako deťom, tak aj dospelým.
     
BCD pripravuje počas nadchádzajúcej letnej sezóny sériu podujatí s názvom Hontianske kultúrne leto 2009 a v polovici júla aj prvé Dudinské trhy. Bude to prehliadka folklórnych skupín a súborov z okolia, spojená s ochutnávkou typických jedál a nápojov regiónu.
     
BCD vznikol vlani v lete s cieľom lepšej propagácie kúpeľov a pre vyplnenie voľnočasových aktivít kúpeľných hostí. Jeho členmi sú Mesto Dudince, Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK), Kúpele Dudince a.s., Slovthermae - Kúpele Diamant Dudince š.p. a hotely Hviezda, Prameň, Flóra a Park-Hotel.

Združenie už zriadilo a prevádzkuje aj Turisticko-informačnú kanceláriu (TIK), ktorá sa nachádza v budove bývalej prijímacej kancelárie kúpeľov.
     
Podľa manažérky spoločnosti Kúpele Dudince Jany Hanákovej, kúpele mali vlani vôbec najlepšiu sezónu v novodobej histórii, keď vybavili približne 15 tisíc hostí. Asi 60 percent boli klienti zo Slovenska, zvyšok tvorili záujemcovia o kúpeľný relax z krajín strednej Európy, najmä z Rakúska, Nemecka, Česka, Maďarska a Poľska.

 

Zdroj/autor: bdc,tasr,drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 27. apríl. 2024. Meniny má Jaroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa