DOMA Pozor na snehové polia

2009-06-19 08:30:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Tatranskí záchranári upozorňujú najmä v úvode letnej turistickej sezóny, na nebezpečné snehové polia. Na Novej holi spadli dve paraglajdistky.



Včera sa o tom presvedčil 19 ročný muž z Piešťan, ktorý sa pošmykol na snehu pod Kolovým sedlom pri zostupe z Jahňacieho štítu.

Mladý muž podcenil nástrahy vysokohorského prostredia, kam sa vydal v teniskách.

     
"Po prvom náraze stratil vedomie a len niekoľko metrov ho delilo od skutočnej katastrofy," konštatovala Sylvia Galajda, hovorkyňa Leteckej záchrannej služby (LZZS) Air Transport Europe (ATE) v Poprade. Dodala, že posádka vrtuľníka LZZS ATE spustila lekára k zranenému za pomoci palubného navijaku. Turistu evakuovali z miesta nehody v horizontálnej sieti.
     
"Najzávažnejšie bolo poranenie hlavy, kvôli ktorému vrtuľník previezol mladého muža na ďalšie ošetrenie do popradskej nemocnice," dodala hovorkyňa.

 

Na Novej holi spadli dve paraglajdistky

Na Donovaloch včera spadli dve paraglajdistky. Predpoludním sa v oblasti Nová hoľa nešťastne skončil let pre 27-ročnú ženu z Banskej Bystrice. Pri páde si vážne poranila hlavu, hrudník, chrbticu a utrpela viaceré vnútorné poranenia. Vrtuľník LZZS ATE ju po ošetrení previezol do Fakultnej nemocnice s poliklinikou F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici.

Krátko po tom do tej istej nemocnice s podozrením na poranenie chrbtice previezli leteckí záchranári i 20-ročnú paraglajdistku z Bratislavy. Aj ona spadla v oblasti Nová hoľa. Pri zásahoch spolupracovala LZZS ATE s pozemnou záchrannou službou Falck Donovaly a s Horskou záchrannou službou Veľká Fatra.


 

Zdroj/autor: hzs,tasr,airtransporteu,drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 21. máj. 2024. Meniny má Zina.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa