ČESKO Najlepšie turistické atrakcie

2009-06-19 12:15:00 |   |    | 

ČESKÁ REPUBLIKA - Najlepšou turistickou ponukou v Čechách sa môžu pochváliť v Znojme a v Plzni.



Prehliadky tajomného znojemského podzemia zvíťazili v kategórii Ceny portálu Kudy z nudy, zatiaľčo nové interaktívne múzeum Techmania science center v Plzni si odnieslo Cenu turistických regiónov.

Na slávnostnej ceremónii v pražskom Top Hoteli boli vyhlásení tiež víťazi v jednotlivých podkategóriách (od adrenalínu až po zimné športy) a regiónoch. Súťaž usporiadala agentúra Czech Tourism v spolupráci s Ministerstvom pre miestny rozvoj ČR a asociáciou krajov ČR.

Súťaž sa konala v termíne od 1.marca do 30. apríla a o nomináciách rozhodovali návštevníci portálu kudyznudy.cz a zástupcovia krajov a turistických regiónov. Svojich favoritov hľadali v 14 kategóriách so 6 500 ponukami.

Absolútny víťazi zhodne získajú od agentúry CzechTourism 100 tisíc korún na propagáciu svojej aktivity a tiež na exkluzívnu publicitu vrátane prezentácie na aciách agentúry alebo prostredníctvom  nakrútenia reklamného spotu.

Ostatní víťazi jednotlivých podkategórií „Dostanú ponuku PR propagácie v zahraničí a tuzemsku, zahrňujúcu mimo iného zverejnenie spotu a článkov na stránkach televíznej relácie Toulavá kamera (ČT). Na budúci rok v rámci akcie To najlepšie z Kudy z nudy predstavíme ocenené ponuky odborníkom,“ komentoval Pavel Kosař z agentúry Czech Tourism.

Všetkých 290 nominovaných subjektov v obidvoch hlavných kategóriách sa tiež objavia v knihe Kudy z nudy 2009. Multimediálne DVD s odborným zameranám už dostali tiež všetci účastníci Fóra cestrovného ruchu, počas ktorého prebehlo aj slávnostné vyhlásenie cien.

 

  • Tajemné znojemské podzemí – víťaz Ceny portálu Kudy z nudy

    Znojemské podzemné chodby sú najdlhšími v Čechách – tvorí ich labyrint chodieb s dĺžkou 25 kilometrov, vedených až v štyroch poschodiach nad sebou. Nový prehliadkový okruh bol otvorený v marci 2009, malých i veľkých návštevníkov trochu postraší i pobaví. Na trase uvidia rozprávkové postavy, alchymistickú dielňu, živé skaly alebo väzenskú kobku.
  • Techmania science center v Plzni – víťaz Ceny turistických regiónov
    Interaktívne múzeum, ktoré zábavným spôsobom približuje techniku a vedu deťom i dospelým. Je rozdelené do štyroch expozícií: Edutorium (60 interaktívnych exponátov), MáToHáček (hlavolamy, hračky s vedeckou tematikou), Patentováno přírodou (príroda ako inšpirácia vedy) a Expozice Škoda (historický vývoj Škodových závodov až do súčasnosti).

  • Víťazi všetkých kategórií Cien Kudy z nudy 2009

 

 

Zdroj/autor: kudyznudy,czechtourism,drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
4.0/5 (2 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Streda, 8. máj. 2024. Meniny má Ingrida.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa