VÝLET Náučný chodník v okolí Hurbanova

2009-06-28 15:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Obyvatelia či návštevníci mesta Hurbanovo budú môcť absolvovať prechádzku po novom náučnom turistickom chodníku, ktorý v piatok slávnostne otvorili.



Trasa 15 kilometrov dlhého náučného chodníka je vytýčená turistickými značkami.  Začína sa pri hurbanovskom observatóriu a končí sa pri mestskom úrade.

Na celej trase sprevádzajú turistov informačné tabule, ktoré poskytujú informácie o chránenej faune a flóre tohto územia. Vzácne chránené územia a prírodné rezervácie v okolí Hurbanova sa tak dočkajú pozornosti, ktorá im právom patrí.

Cieľom projektu je dostať do povedomia širokej verejnosti prírodné lokality v okolí mesta, z ktorých najznámejšie sú Detvice, Abov, Révayovská pustatina či Alúvium Žitavany.

 

Projekt Náučný turistický chodník vznikol v rámci špeciálneho grantového kola Nitrianskej komunitnej nadácie Tu sme doma pre Hurbanovo, ktoré finančne podporila firma Heineken Slovensko. Na budovaní chodníka sa podieľali dobrovoľníci, ktorí počas prípravných prác zlikvidovali niekoľko ilegálnych skládok odpadu na území, ktorým chodník prechádza.

 

Mestské kultúrne stredisko Hurbanovo

Konkolyho námestie
947 01 Hurbanovo
Tel.: 035 - 760 2383
E-mail: mskshurbanovo@stonline.sk
Web: www.kshurbanovo.sk

 

Zdroj/autor: tasr, hurbanovo, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 23. apríl. 2024. Meniny má Vojtech.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa