DOMA Turistický chodník popri Dunajci uzatvorili (2)

2009-07-02 10:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Bezbariérový turistický chodník v Prielome Dunajca v Zamagurí je opäť prístupný.



Štátne lesy Tatranského národného parku v spolupráci s obcou Lesnica odstránili z chodníka nánosy kamenných lavín, ktoré sa tam zosunuli po výdatných dažďoch.

Červeno značkovaný osem kilometrov dlhý chodník v Prielome Dunajca je teda od dnešného dňa otvorený v obidvoch smeroch.

Štátne lesy Tatranského národného parku však upozorňujú na možné opätovné zosuvy kamenných lavín, ak budú výdatné dažde pokračovať. Žiadajú preto turistov, aby v prípade, že chodník bude nepriechodný, v záujme vlastnej bezpečnosti rešpektovali uzáveru, ktorá bude v teréne riadne vyznačená.

----------------------

SLOVENSKO - Turistický chodník popri rieke Dunajec včera uzatvorili v obidvoch smeroch. Na bezbariérový turistický chodník z Červeného Kláštora do Lesnice v Pieninskom národnom parku padajú kamenné lavíny spôsobené dlhotrvajúcim dažďom.

Osem kilometrov dlhý červeno značkovaný chodník v Prielome Dunajca preto uzatvorili. Uzávera je v teréne riadne vyznačená informačnými tabuľami.

     
Štátne lesy Tatranského národného parku (TANAP) pracujú na spriechodnení turistického chodníka. Avšak kvôli pretrvávajúcim dažďom a neustávajúcim zosuvom skalných lavín nepredpokladajú jeho opätovné otvorenie skôr ako o niekoľko dní.
     
O sprístupnení turistického chodníka v Prielome Dunajca budú verejnosť včas informovať. Štátne lesy TANAPu žiadajú turistov v záujme bezpečnosti o rešpektovanie uzávery turistického chodníka.

 

Zdroj/autor: šltanap,tasr,drom

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: št.lesyTanap

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa