VÍKEND Tatranské kultúrne leto 2009

2009-07-04 08:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Dvojmesačný maratón kultúry a umenia pod názvom Tatranské kultúrne leto (TKL) oficiálne otvoria v sobotu 4. júla pri prameni kyselky v Starom Smokovci.



Na tradičnom stretnutí uvedú do života knihu Tatranské motívy na poštových známkach, ktorej autorom je popradský novinár Rastislav Ovšonka.

     
Prológom tohtoročného TKL bude v piatok 3. júla show členov Adrealinsport klubu z českého Prostějova v "sedemmíľových čižmách", čo sú špeciálne pružiny na skákanie, v ktorých sa pokúsia o výstup na Slavkovský štít. V areáli Kúpeľov Nový Smokovec bude popoludní vernisáž prác účastníkov medzinárodného sochárskeho sympózia Umelci Tatrám.     
     
Otvorenie TKL spestrí vystúpenie míma Miroslava Kasprszyka a country speváka Romana Vitkovského. Na trať z Popradu do Vysokých Tatier vyjde historická električka Kométa. Novinkou programu bude prvý ročník netradičných pretekov na starých bicykloch Velociped prebor.
     
V nedeľu bude otváranie sezóny a TKL pokračovať v jazdeckom areáli v Tatranskej Lomnici tretím ročníkom festivalu country hudby. Vystúpi popradská skupina Longhorns, ktorá pôsobí na slovenskej country scéne pätnásty rok.

Spoločne s ňou sa predstaví muzikant James Evans, ktorý pochádza z Veľkej Británie, ale už roky sú jeho domovom Vysoké Tatry. Na pódiu vystúpi aj košická formácia Blizzard či skupina Country Casino, ktorá je novým zjavom na prešovskej hudobnej scéne. Milovníkov country dostane "do varu" Allan Mikušek so skupinou AM Band.
     
"Pre domácich i návštevníkov Vysokých Tatier sme pripravili na letné prázdniny 40 rôznych produkcií, medzi nimi tri festivaly, v ktorých sa predstavia účinkujúci zo Slovenska, Poľska, Francúzska, Španielska, Ukrajiny či Japonska. Nebudú chýbať ani filmové predstavia v obidvoch tatranských kinách," informoval Ján Bendík z Mestského úradu Vysoké Tatry.

Dodal, že úsporné opatrenia sa premietli aj do TKL, preto väčšinu podujatí situovali do hlavných centier, teda Starého Smokovca a Tatranskej Lomnice. Taktiež programový bulletin vyšiel iba v slovenskom jazyku.

 


 

Zdroj/autor: múvt,tars,drom

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: tasr

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa