DOMA Liptov začal predávať regionálne karty

2009-07-19 11:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO/ video - Predaj kariet s oficiálnym názvom Liptov Region Card sa začal počas uplynulého víkendu, pri príležitosti začiatku 55. Folklórneho festivalu Východná 2009.



Ku karte na letnú sezónu 2009, ktorá bude označená menom majiteľa, dostane každý záujemca sprievodcu.

Za 6,90 eura (208 Sk) získava budúci majiteľ možnosť čerpania 10- až 50-percentných zliav vo viac ako 30 výletných atrakciách a miestach liptovského regiónu.

„Na príprave zavedenia tohto inovatívneho produktu sme pracovali od konca zimnej sezóny,“ informoval PR koordinátor pre destináciu Liptov Ľubomír Čech.

 

 

Liptov - jedinečný región na severe Slovenska, pre ktorý je charakteristická malebná rozmanitosť prírody na malom území, kontrast vysokých štítov a zelených lúk a pasienkov, ktoré vytvorili predpoklad pre najväčšie prírodné ihrisko zábavy na Slovensku. Liptov je slovenskou turistickou destináciou číslo jeden v zime aj lete a „zelená“ aréna plná prírodných krás, adrenalínu, aquaparkov a zábavy, živého folklóru a tradície, ako aj histórie, kultúry a jedinečnej gastronómie.Návštevníkovi môže Liptov splniť každé prianie. Aktívne založení ľudia nájdu bezpočet možností pre adrenalínové športy. Od raftingu, splavov, cez skalolezenie, lanové či bobové dráhy, paragliding bike parky, horské kolobežky a mnohé ďalšie atrakcie pre všetkých. V zime je Liptov slovenským rajom pre lyžiarov a snowboardistov.Jedinečnosť Liptova spočíva aj v tom, že po aktívnom relaxe ponúka oddych v teplých termálnych prameňoch aquaparkov. Svojim zameraním na deti pri množstve tobogánov a atrakcií ale aj relax dospelých v podobe vitálnych a wellness svetov sú ideálnou kombináciou k horským štítom ktoré návštevníci môžu obdivovať priamo z bazénov. Historicky bol Liptov známy ešte za čias Keltov, po ktorých tu zostalo osídlenie Havránok, no svoju stopu zanechali aj stredovekí templársky rytieri a v tejto dobe boli vybudované aj hrady - Likava, Liptovský starý hrad, alebo hrad v Liptovskom Hrádku. Typická architektúra je dodnes zachovaná v živej dedine Vlkolínec, ktorá je chránená štatútom UNESCO, ale v Múzeu liptovskej dediny v Pribyline. Navštevovaným je aj drevený artikulárny kostol vo Svätom Kríži, jeden z najväčších v Európe.Ani o kultúru sa zaujímajúci človek nepríde do Liptova nadarmo. Druhá najväčšia slovenská galéria sídli v Liptovskom Mikuláši, kde je aj zachované múzeum a mučiareň Juraja Jánošíka, taktiež Dom Fotografie, či rozsiahle časti Liptovského múzea od Ružomberka až po Vyšnú Bocu. Medzi inými tam patrí aj v Európe jedinečné Ovčiarske múzeum, datujúce históriu salašníckej tradície. Na tradície nadväzujú aj mnohé podujatia, ktoré sa organizujú počas celého roka. Od folklórnych festivalov a udržiavania tradícií cez koncerty, športové a adrenalínové podujatia, ale aj noci plné tanca, hudby a zábavy pre mladých - aj to je Liptov. K tomu všetkému nie je potrebné dodávať, že Liptov má svoje gastronomické špeciality, ktoré sa oplatí ochutnať. V typických kolibách či moderných reštauráciách si vo svojom putovaní svetom chutí môžu labužníci skutočne prísť na svoje. Viac než čokoľvek však stále priťahuje čistá liptovská príroda. Nádherné kaňony Prosieckej a Kvačianskej doliny, Demänovské jaskyne s najväčším jaskynným systémom v strednej Európe, rôznorodé doliny a úžasné výhľady z kopcov čakajú všetkých tých, ktorí sa rozhodnú Liptov spoznať v plnej svojej kráse. (klaster Liptov)


 

Zdroj/autor: liptov,tasr,drom

VIDEO Liptov



Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa