RAKÚSKO Korutánsko

2009-09-23 14:30:00 |   |    | 

RAKÚSKO/ video - Na juhu Rakúska sa rozprestiera ďalší raj pre dovolenkárov - Korutánsko (Kärnten, Carinthia). Na úpätí pohoria Karawanken láka na cyklistické i pešie túry "ružové údolie" Rosental...



Iba na skok odtiaľ pulzujú životom strediská vodných športov na jazerách Wörther See, Faaker See a Ossiacher See. V Gailtale, Glitschtale a Lesachtale – dolinách na slnečnej strane Álp - očakávajú ďalšie jazerá na kúpanie s kvalitou pitnej vody: Liesertal a Maltatal, známe ako rodinnej dovolenke najpriaznivejšie naklonené regióny v Európe.

V hornej časti údolia rieky Drau, údolia šumiacej vody, tvoria impozantné hory a rieka vzrušujúcu kulisu na pestovanie celej palety činností – od rybárčeniapo adrenalínový paraglajding. Prírodná rezervácia Lavanttal naopak ponúka nezabudnuteľné okamihy nádherného ticha.

Stúlené vo svete vrchov Národného parku Nockberge a horských lúk zvádza na výlet jazero Millstätter See v národnom parku Hohe Tauern, s najvyšším štítom Rakúska Großglocknerom (3 798 m).

V okolí Feldkirchenu, v údolí Gurktal, ako aj v Hemmalande pri St. Veit sa ocitnete v hradoch, zámkoch i kostoloch na každom kroku zoči-voči dávnej histórii. Alebo sa radšej vychystáte na výlety s nádhernými výhľadmi do okolitej krajiny, napríklad na Saualpe, do doliny Görtschitz alebo Krappfeld.

 

 

Kärnten Information
Casinoplatz 1
9220 Velden
Tel.: +43 (0) 463 3000
Fax: +43 (0) 4274 52100-50
E-mail:
info@kaernten.at
Web: www.kaernten.at

 

Zdroj/autor: austriainfo, drom

VIDEO Korutánsko



Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 10. máj. 2024. Meniny má Viktória.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa