ČESKO Na lyžovačku lietadlom

2009-10-06 14:30:00 |   |    | 

ČESKO/ SLOVENSKO - Cestovná kancelária Fischer, špecialista na letné pobyty, prekvapivo vstúpila na trh lyžiarskych dovoleniek.



V ponuke má tiež lyžiarske zájazdy s leteckou dopravou. Podľa odborníkov sa však lietanie na hory nestane tak rýchlo masovou záležitosťou. V súčasnosti, cestovky zimné letecké pobyty vybavujú len na žiadosť klientov.

Lyžiarsky klienti Fischera budú lietať na pravidelnej linke Swiss air z Prahy do Ženevy, odkiaľ ich rozvezú autobusmi do lyžiarskych stredísk na švajčiarskej i francúzskej hranici.

V ponuke „prvý moment“, začína cena takého zájazdu na sedem nocí, pri cene okolo 27 tisíc českých korún (1 060 euro) bez letiskových poplatkov.

„Skôr či neskôr si to svojich zákazníkov nájde, pretože česká spoločnosť bohatne, ale masová záležitosť to nebude,“ povedal hovorca Asociácie cestovných kancelárií a agentúr (AČCKA) Tomio Okamura, ponuky využijú len „veľmi nároční klienti,“ ktorý nepôjdu autobusom.

Cesta lietadlom môže byť niekoľkokrát drahšia, ako autokarový zájazd či samotný pobyt. Problém vidí Okamura aj v tom, že autobusy jazdia väčšinou v noci, lietadlá na pravidelných linkách cez deň. Letecký turista prijde o deň lyžovania pri ceste tam aj naspäť.

V sezóne 2007/2009 prišla s leteckým zájazdami do bulharských hôr CK Čedok. Pre malý záujem však všetky cesty skoro zrušila. Tento rok má v ponuke letecké zájazdy do hôr len na prianie klienta a tiež na linky Swiss do Ženevy. „Určite to môžeme zariadiť, ale ten záujem je mizivý,“ povedal marketingový riaditeľ Čedoku Tomáš Brejcha.

 
Lídrom na trhu zájazdov do hôr je v Českej republike cestovná kancelária Nev-Dama , ktorej služby využije každoročne takmer 100 tisíc lyžiarov. „Uvidíme, čo spôsobí s trhom príchod CK Fischer,“ uviedol jej marketingový riaditeľ Daniel Klotz. Klienti Nev-Damy sa dopravujú na hory autokarom alebo vlastnými autami, letecký zájazd cestovka takisto zaistí len na žiadosť klienta.


 

Zdroj/autor: ckfischer,ačcka,čtk,drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 3. máj. 2024. Meniny má Galina.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa