DOMA Súkromné Tatry

2009-10-22 13:45:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Spoločnosť pôsobiaca v oblasti horského cestovného ruchu Tatry mountain resort, a.s. kúpila Tatranské lanové dráhy, a.s., ktoré prevádzkujú horské strediská Tatranská Lomnica a Starý Smokovec vo Vysokých Tatrách a Liptovskú Tepličku.



Prevod sa uskutočnil 19. októbra, informoval predseda predstavenstva Tatry mountain resort Bohuš Hlavatý. Tatry mountain resort okrem kúpnej ceny 8,1 milióna eur znížila zadlženosť spoločnosti vyplatením úverov poskytnutých J&T Bankou vo výške 19,2 milióna eur.

Nová spoločnosť má pripravený plán doinvestovania strediska Tatranská Lomnica v hodnote 46 miliónov eur najmä v oblasti posilnenia prepravnej kapacity. V Tatranskej Lomnici vyrastie nová šesťsedačková lanovka z Tatranskej Lomnice na Štart, lanovka Buková hora v blízkosti hotela Grand Praha a vymeniť sa má aj sedačková lanovka v Lomnickom sedle.

Najvýznamnejšou investíciou bude výmena lanovky v úseku Štart - Skalnaté Pleso za moderný a vetru odolný systém funitel. Celková prepravná kapacita strediska v Tatranskej Lomnici má stúpnuť na 14 tisíc osôb za hodinu. Ďalšie investície pôjdu do zasnežovania, nových zjazdoviek, parkovania a služieb pre zákazníkov.

Ďalšími subjektmi v portfóliu spoločnosti Tatry mountain resort budú Grandhotel Praha Tatranská Lomnica a Grandhotel Starý Smokovec.

 

Spoločnosť Tatry mountain resort vznikla v júni tohto roku navýšením kapitálu na 250 mil. eur a premenovaním spoločnosti Jasná Nízke Tatry, a.s., ktorá vlastní a prevádzkuje lyžiarske stredisko a hotely Grand Jasná, Tri studničky, Ski Záhradky a Srdiečko v Jasnej.  Akcionármi novej spoločnosti sú J&T Banka, spoločnosti blízke J&T, ako aj súkromné osoby z okolia vlastníkov a klientov J&T.

 


Zdroj/autor: sita,drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 20. apríl. 2024. Meniny má Marcel.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa