RAKÚSKO Grünau v údolí Almtal

2010-01-13 13:00:00 |   |    | 

RAKÚSKO - Grünau v údolí Almtal sa nachádza v spolkovej krajine Horné Rakúsko v okrese Gmunden.



Zelené údolie a lúky – osviežujúci názov, evokujúci hlboké lesy, malé jazierka a ostrovčeky tichého šťastia, kde sa dá preniknúť do vlastného vnútra a užívať dary prírody. Tajný tip, nielen pre milovníkov ornitológie.

Konrada Lorenza, autora Sivých husí priťahovala idyla prírody vidieka. Sivé husi, krkavec veľký, rybárik a ibis skalný sa medzičasom etablovali za voľne žijúce symboly oblasti.

Centrom širokého, zčasti zalesneného údolia je jazero Almsee, vôkol ktorého a od ktorého krížom krážom cez údolie vedú široké a veľakrát veľmi pestré turistické chodníky a okruhy, zvládnuteľné za 1 až 3 hodiny. Popri vychádzkach lákajú menšie jazierka a prastaré kultové miesta a ostrovčeky šťastia na okamihy zamyslenia.

Farbami Grünau im Almtal je zelená a biela. Každý odtieň zelenej predstavuje smaragdové vody jazier a vodných tokov, temných lesov, svetlých lúk, sviežich pasienkov. Biela to sú polia narcisov na jar, lesknúci sa sneh na horách, biele skaly a kamene.

Grünau im Almtal je ideálnym miestom úzkeho súzvuku s prírodou a pokoj môže slúžiť ako východisko na výlety do celej oblasti Salzkammergut.

 

 

Tourismusverband Grünau im Almtal

Im Dorf 17
A-4645 Grünau im Almtal
Tel.: 07616/8268
Fax: +43 (7616) 8895
E-mail: gruenau@almtal.at

 

Zdroj/autor: austriainfo, gruenaualmtal, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Nedeľa, 19. máj. 2024. Meniny má Gertrúda.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa