EXTRA Rusko bude mať deväť časových pásiem

2010-03-25 08:45:00 |   |    | 

RUSKO - Ruskom v súčasnosti prechádza jedenásť pásiem. K zmene príde už v nedeľu 28. marca 2010.



Ruský prezident Dmitrij Medvedev v stredu predstavil ďalšie plány v rámci projektu zníženia vysokého počtu časových pásiem, ktoré krajinou prechádzajú. Medvedev po oboznámení sa so závermi expertných analýz potvrdil, že do

 

jedného časového pásma by sa mohli zaradiť Uralská oblasť a Sibír.

 

Podľa jeho slov by sa to znamenalo prínos pre ekonomiky jednotlivých regiónov, no ako dodal, ešte je potrebné dopady podrobnejšie preskúmať. S plánom zredukovať počet časových pásiem prišiel Medvedev ešte v novembri 2009.

Ruskom momentálne prechádza jedenásť pásiem a to v pomere k času v Moskve od mínus jednej hodiny v exkláve Kaliningrad, až po plus deväť hodín v Kamčatskom kraji na východe krajiny.

K zmene by malo prísť už 28. marca 2010, kedy sa Samarská oblasť a Udmurtská republika presunú do rovnakého časového pásma ako Moskva. Rovnaký osud čaká aj Kamčatku a Čukotku, ktoré sa presunú do Magadanskej časovej zóny, kde je osemhodinový posun oproti hlavnému mestu.

Súčasné rozdelenie Ruska na jedenásť časových pásiem je platné od roku 1919. Vtedajší Sovietsky zväz chcel prostredníctvom tohto kroku ušetriť náklady na energiu.

 

Zdroj/autor: rianovosti,sita,drom

 

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 11. máj. 2024. Meniny má Blažena.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa